Αεροσκάφος που συμμετείχε σε εκδήλωση αποκάλυψης φύλου μωρού στο Μεξικό συνετρίβη λίγα μόλις μέτρα μακριά από τους καλεσμένους, που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν.

Στο σοκαριστικό βίντεο, που κάνει το γύρο του διαδικτύου, αρχικά διακρίνεται το ευτυχισμένο ζευγάρι ποζάρει χαρούμενο μπροστά σε μια γιγαντιαία φωτισμένη πινακίδα που έγραφε «Oh Baby», ενώ στον χώρο βρίσκονται παράλληλα φίλοι και συγγενείς.

Ξαφνικά εμφανίζεται το αεροσκάφος τύπου Piper PA-25-235 Pawnee, που γέμισε τον ουρανό του Σαν Πέδρο με ροζ καπνό και κομφετί. Στη συνέχεια, ωστόσο, μέσα σε δευτερόλεπτα, η γιορτή κατέληξε σε τραγωδία, όταν ο πιλότος, ο 32χρονος Luis Ángel N., έχασε τον έλεγχο.

Την ίδια ώρα πάντως οι παρευρισκόμενοι έδειχναν να αγνοούν τι συνέβη λίγα μόλις μέτρα μακριά τους, όπου το αεροσκάφος συνετρίβη. Σύμφωνα με τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι αρχές βρήκαν τον πιλότο πεσμένο στα συντρίμμια, όταν ένας καλεσμένος από το πάρτι κάλεσε βοήθεια. Ασθενοφόρο μετέφερε τον πιλότο στο νοσοκομείο, αλλά λίγο αργότερο υπέκυψε στα τραύματά του.

Αντιδράσεις

Το τραγικό βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε τη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που γίνονται οι αποκαλύψεις φύλου. «Αυτά τα πάρτι αποκάλυψης φύλου ξεφεύγουν από τον έλεγχο όταν άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας τους», κατήγγειλε ένας χρήστης του X. «Ο τρόπος με τον οποίο η κάμερα γύρισε πίσω στο ζευγάρι χωρίς να ενδιαφέρεται καθόλου για τον πιλότο είναι θλιβερός», έγραψε ένας άλλος χρήστης. «Για μια στιγμή πίστεψα πραγματικά ότι όλες οι φωνές ήταν επειδή είδαν το αεροπλάνο», σχολίασε ένας άλλος. «Αλλά όχι, φαίνεται και ακούγεται σαν να το πρόσεξε μόνο ο εικονολήπτης (τουλάχιστον αρχικά)».