Σοβαρό ατύχημα είχε, απ’ ό,τι φαίνεται, ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ο οποίος σκόνταψε κατά τη διάρκεια προπόνησης τζόκινγκ. Ο Όλαφ Σολτς εμφανίστηκε σήμερα με μαύρο κάλυμμα στο δεξί μάτι και εκδορές στο πρόσωπο.

Φωτογραφία που ανήρτησε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) το γραφείο Τύπου της καγκελαρίας δείχνει τις επιπτώσεις που είχε ο τραυματισμός του Σολτς κατά την πτώση του ενώ έκανε τζόκινγκ προ ημερών.

Στη συνοδευτική λεζάντα της φωτογραφίας -εν αναμονή των διαδικτυακών αντιδράσεων και καυστικών σχολίων- ο Σολτς σχολίασε με δόση αυτοσαρκασμού: «Ποιος έπαθε τη ζημιά... Είμαι περίεργος για τα memes. Ευχαριστώ για τις ευχές, φαίνεται χειρότερο απ' ό,τι είναι!», έγραψε.

Ένα από τα πρώτα σχόλια ήταν εκείνο του υπουργού Οικονομικών και αντικαγκελάριου, Ρόμπερτ Χάμπεκ, που έγραψε αστειευόμενος: «Μεταξύ των τυφλών ο μονόφθαλμος βασιλιάς».

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης είπε το Σαββατοκύριακο ότι ο καγκελάριος υπέστη μώλωπες στο πρόσωπό του από το «αθλητικό ατύχημα», που είχε αποτέλεσμα να ακυρώσει τις προεκλογικές εμφανίσεις του στο πλευρό των υποψηφίων των Σοσιαλδημοκρατών στο κρατίδιο της Έσσης ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Κορυφαία υποψήφια του SPD στην Έσση είναι η υπουργός Εσωτερικών του Σολτς, Νάσι Φέζερ. Πάντως, παρά το ατύχημα και τον τραυματισμό του, ο Σολτς θα δώσει αυτή την εβδομάδα το «παρών» στις προεκλογικές συγκεντρώσεις στο εν λόγω κρατίδιο. Ο ιστότοπος του SPD αναφέρει ότι ο καγκελάριος κάνει τζόκινγκ όσο πιο συχνά μπορεί και αθλείται περίπου τρεις φορές την εβδομάδα – μαζί με τη σύζυγό του, Μπρίτα Ερνστ.