Να παρατείνει το ταξίδι του στην Ινδία, μετά τη σύνοδο της G20 στο Νέο Δελχί, αναγκάστηκε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, καθώς το αεροπλάνο του παρουσίασε βλάβη και δεν μπόρεσε να πετάξει την προγραμματισμένη ημέρα.

Ο Τριντό, ο οποίος έφτασε στην πρωτεύουσα της Ινδίας την Παρασκευή για τη σύνοδο των ηγετών της G20, αναμενόταν να επιστρέψει στον Καναδά την Κυριακή (10/09), μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του «πατέρα» της ινδικής ανεξαρτησίας Μαχάτμα Γκάντι. Όμως μηχανικό πρόβλημα τον ανάγκασε να παραμείνει στην Ινδία τουλάχιστον μια επιπλέον νύχτα.

Το αεροσκάφος του, τύπου Airbus, συνάντησε τεχνικές δυσκολίες, οι οποίες δεν μπορούσαν να επιλυθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του Τριντό. «Η αντιπροσωπεία μας θα παραμείνει στην Ινδία ωσότου γίνουν εναλλακτικές διευθετήσεις» διευκρινίστηκε.

«Δεν είναι η πρώτη φορά»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου CTV, «δεν είναι η πρώτη φορά» που ενσκήπτει πρόβλημα αυτής της φύσης. Η παρουσία του Τριντό στην G20 έτυχε μικρότερης προβολής από ό,τι αυτή ορισμένων ομολόγων του στην G7, ενώ η επίσκεψή του έγινε με φόντο εντάσεις στη σχέση του Καναδά και της Ινδίας.

Το Νέο Δελχί κατηγορεί την Οτάβα πως κάνει τα στραβά μάτια όσον αφορά τη δραστηριότητα εθνικιστών σιχ, οι οποίοι επιδιώκουν τη δημιουργία χωριστού κράτους στη βόρεια Ινδία.