Νεογέννητο φέρεται να βρέθηκε ζωντανό στα συντρίμμια που δημιουργήθηκαν από τον Εγκέλαδο των 7 Ρίχτερ που ρήμαξε το Μαρόκο. Από εικόνες, φαίνονται διασώστες και πολίτες, οι οποίοι σκάβουν τα συντρίμμια, να εντοπίζουν ένα νεογέννητο κοριτσάκι ζωντανό μέσα στα χώματα και τα μπάζα. Καταφέρνουν να το ανασύρουν. Την προηγουμένη αναρτήθηκε άλλο ένα βίντεο με νεογέννητο που βρέθηκε, παρ' όλα αυτά τονίζεται ότι δεν είναι στιγμιότυπο από τον σεισμό της αφρικανικής χώρας

Την ίδια ώρα, σοκαριστικός είναι ο απολογισμός του καταστροφικού σεισμού που σάρωσε το Μαρόκο, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες δίνουν 2.497 νεκρούς και 2.476 τραυματίες.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει την περιοχή εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, ανέφερε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), ενώ σεισμοί αυτού του μεγέθους εκεί είναι «ασυνήθιστοι, αλλά όχι απροσδόκητοι», ανέφερε, προσθέτοντας ότι κανένας με μέγεθος μεγαλύτερο από 6 δεν έχει καταγραφεί από το 1900.



Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου 47 μίλια νοτιοανατολικά του Μαρακές, σε βάθος περίπου 11 μιλίων, γεγονός που τον κατατάσσει στην κατηγορία των ρηχών σεισμών, ενός τύπου που τείνει να είναι πιο καταστροφικός. Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι στο Μαρακές και τα περίχωρά του έχουν πληγεί από την καταστροφή, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ. Drone που πέταξε πάνω από την περιοχή δείχνει τη φυσική λεηλασία στην ολότητά της. 



Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι από τις φτωχότερες στο Μαρόκο, με ορισμένα σπίτια να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό, ακόμη και σε καλύτερες εποχές. «Η πραγματικότητα είναι ότι από τη στιγμή που βγαίνεις από το Μαρακές, οι άνθρωποι ζουν ουσιαστικά σαν να έχουν επιστρέψει στον Μεσαίωνα, λόγω της απουσίας του κράτους», δήλωσε η Σάμια Εραζούκι, ειδικός στην ιστορία και τη διακυβέρνηση του Μαρόκο στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.