Σοκσριστικό βίντεο από την Ινδία κάνει τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση. Ένα 12χρονο κορίτσι τριγυρνά αιμόφυρτο, ζητώντας βοήθεια μετά τον βιασμό που υπέστη στο κρατίδιο Μάντια Πραντές.

Αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος, που δείχνει έναν άνδρα να διώχνει το 12χρονο κορίτσι, καθώς τον πλησιάζει για βοήθεια.

Οι Αρχές της Ινδίας αναφέρουν ότι κάποιοι βοήθησαν τελικά το κορίτσι που τριγυρνούσε επί δύο ώρες στους δρόμους της πόλης Ουτζέιν, μιας από τις επτά ιερές πόλεις της Ινδίας. Η μικρή υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση, που έδειξε ότι υπέστη βιασμό.

Το βίντεο της ντροπής

Στο βίντεο, που πυροδότησε κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και την οργή ντόπιων πολιτικών για την απανθρωπιά όσων συνάντησαν το κορίτσι, δείχνει τη μικρή, που φαίνεται να είναι αιμόφυρτη, να περπατά σε δρόμο εκλιπαρώντας για βοήθεια. Οι Αρχές της Ινδίας είδαν κι άλλα βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος της περιοχής για να εντοπίσουν τα ίχνη της μικρής, προτού τελικά της παρασχεθεί βοήθεια.



Την περασμένη Κυριακή είχε δηλωθεί η εξαφάνιση του κοριτσιού στην πόλη Σάτνα σε απόσταση περίπου 700 χλμ. από το σημείο όπου βρέθηκε. Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ, τη βοήθησε ένας ινδουιστής ιερέας, που τη βρήκε αιμόφυρτη. «Δεν μπορούσε να μιλήσει, τα μάτια της ήταν πρησμένα», δήλωσε ο Ραχούλ Σάρμα στο δίκτυο NDTV. «Τη ρώτησα τι συνέβη, αλλά μου απάντησε σε διάλεκτο που δεν καταλάβαινα. Της έδωσα στυλό και χαρτί, αλλά δεν μπορούσε να γράψει τίποτα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι της έδωσε ρούχα και φώναξε την αστυνομία, που μετέφερε το κορίτσι στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η μικρή υποβλήθηκε σε επέμβαση και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Η Ινδία υιοθέτησε τη θανατική ποινή το 2018 ως τιμωρία για τον βιασμό κοριτσιών μικρότερων από 12 ετών, έπειτα από πιέσεις που ακολούθησαν πολλαπλά κρούσματα σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον παιδιών.

Είχε προηγηθεί ο ομαδικός βιασμός νεαρής γυναίκας μέσα σε λεωφορείο το οποίο βρισκόταν εν κινήσει στο Νέο Δελχί, το 2012, γεγονός που είχε προκαλέσει την εθνική κατακραυγή και είχε οδηγήσει στην ψήφιση νέων νόμων. Παρ' όλα αυτά, ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον γυναικών παρέμεινε υψηλός.