Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε νωρίτερα την Κυριακή (08/10) η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ρώμης, η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι επανέλαβε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, την πλήρη αλληλεγγύη της ιταλικής κυβέρνησης για τις επιθέσεις και την εγγύτητα προς τους συγγενείς των θυμάτων, τους ομήρους και τους τραυματίες.

«Η κυβέρνησή μας θα συνεργαστεί με τους διεθνείς εταίρους, για τον συντονισμό της υποστήριξης που θα παρασχεθεί. Η Ιταλία, την δύσκολη αυτή στιγμή, είναι στο πλευρό του ισραηλινού λαού», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Λουτρό» αίματος στη Μέση Ανατολή 

Σε περισσότερους από 900 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών και Παλαιστινίων μετά την επίθεση που εξαπέλυσε χθες η Χαμάς στο Ισραήλ και τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα που ακολούθησαν. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, πάνω από 600 Ισραηλινοί - στρατιωτικοί και πολίτες - έχουν χάσει τη ζωή τους μετά την εισβολή των μαχητών της Χαμάς, ενώ από την άλλη πλευρά, τουλάχιστον 370 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την αντεπίθεση των Ισραηλινών.

Διαβάστε ακόμα: Φρίκη στο Ισραήλ: Παλαιστίνιοι αιχμαλώτισαν μικρά παιδιά και τα έκλεισαν σε κλουβιά με κότες (Βίντεο)

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των τραυματιών είναι πολύ μεγάλος, ειδικότερα ξεπερνά τους 2.000 και φτάνει τους 2.040, ενώ σε θρίλερ εξελίσσεται η ομηρεία 100 περίπου Ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών.

Οι Ισραηλινοί σφυροκοπούν θέσεις της Χαμάς στη Γάζα με περισσότερα από 10 πολεμικά αεροσκάφη, ενώ έχει καταρτιστεί σχέδιο για χερσαία επιχείρηση, προκειμένου να εξαλειφθούν όλα τα κέντρα της Χαμάς στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα: Έλληνας κάτοικος του Ισραήλ στα Παραπολιτικά 90,1: Ο μεγάλος φόβος μας είναι οι ομάδες των ενόπλων που εισβάλλουν στα σπίτια και σκοτώνουν άμαχους

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, είναι σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Ισραήλ μετά την ξαφνική επίθεση που πραγματοποίησε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς το Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Ήδη έχει καταγραφεί συνολικός αριθμός 149 Ελλήνων επισκεπτών και δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες για την ασφαλή μετακίνησή τους στο αεροδρόμιο και τον επαναπατρισμό τους.