Δραματικές ώρες ζουν οι άμαχοι στο Νότιο Ισραήλ, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε τα ξημερώματα του Σαββάτου 7/10, η Χαμάς, εναντίον του Ισραήλ.

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του Έλληνα Μάκη Λεβή, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, καθώς όπως είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Τηλέχαμο Σαντοριναίο, ο μεγάλος φόβος δεν έχει να κάνει με τις ρουκέτες που εκτοξεύουν οι τρομοκράτες, αλλά με τις ομάδες των ενόπλων, οι οποίοι εισβάλλουν στα σπίτια και σκοτώνουν, βιάζουν και αρπάζουν άμαχους.


Έλληνας κάτοικος Ισραήλ: Ευελπιστώ εγώ και η οικογένειά μου να επιστρέψουμε στην Ελλάδα

Ο κ. Λεβή σημείωσε ότι σε πρώτη φάση ο ίδιος και η οικογένειά του ευελπιστούν πως ο ισραηλινός στρατός θα προχωρήσει σε εκκαθάριση της περιοχής, προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

«Το πρόβλημα εδώ είναι λιγότερο οι ρουκέτες και περισσότερο οι τρομοκράτες της Χαμάς με τα καλάσνικοφ, οι οποίοι μπαίνουν μέσα στα σπίτια και σκοτώνουν κόσμο σωρηδόν. Έχουμε σε απόσταση 2 λεπτών από εδώ που είμαι εγώ έναν άλλο οικισμό που τώρα γίνεται πόλεμος μεταξύ του στρατού και των τρομοκρατών. Η κατάσταση αλλάζει από στιγμή σε στιγμή. Τώρα ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε, να δημιουργηθεί δηλαδή ένας διάδρομος για να μπορέσουμε να φύγουμε, αλλά τώρα γίνεται πόλεμος σώμα με σώμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λεβή και πρόσθεσε: «Εγώ προσωπικά και τα παιδιά μου θέλουμε να πάμε στην Ελλάδα. Αλλά η ιδέα αρχικά είναι να πάμε σε πιο ασφαλές μέρος.  Ο μόνος που μπορεί να μας βγάλει από εδώ είναι ο στρατός. Αυτοί (σ.σ οι τροκοκράτες) είναι διασκορπισμένοι στις πόλεις. Είχαμε τρομοκράτες που κρατούν ομήρους. Η πεθερά μου ήταν 6 ώρες στο καταφύγιο και προσπαθούσαν οι τρομοκράτες να μπούν μέσα με τα καλάσνικοφ, αλλά δεν τα κατάφεραν», κατέληξε.