Συγκλονιστικές είναι μαρτυρίες για το μουσικό φεστιβάλ που έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (06/10) στο Ισραήλ και μετατράπηκε σε μακελειό, όταν μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στον χώρο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως αθώους πολίτες.

Ο Roi Peleg, επιζών του φεστιβάλ που λάμβανε μέρος στο Ισραήλ, την ώρα που ξέσπασε ο πόλεμος, μίλησε αποκλειστικά στο MEGA για τις στιγμές που έζησε. «Προσπαθήσαμε να βρούμε καταφύγιο από τις ρουκέτες και όλα γίνονταν παράλληλα», λέει μεταξύ άλλων.

Πώς ξεκίνησε το μακελειό στο φεστιβάλ

Το πρωί του Σαββάτου σχεδόν 3.000 άτομα χορεύουν στους ρυθμούς της μουσικής σε ένα ρειβ πάρτι που ξεκίνησε από το βράδυ της Παρασκευής. Πριν καλά καλά αντιληφθούν οι παρευρισκόμενοι πως τρομοκράτες έφτασαν στο σημείο, εκείνοι άρχισαν να ανοίγουν πυρ προς όλες τις κατευθύνσεις.

Πόλεμος στο Ισραήλ: "Αρχίσαμε να ακούμε βόμβες και ρουκέτες", λέει επιζών από το φεστιβάλ

Μιλώντας στο MEGA, ο Roi Peleg, επιζών του φεστιβάλ, διηγήθηκε τα όσα βίωσε το φριχτό εκείνο πρωινό. «Γύρω στις 6 το πρωί αρχίσαμε να ακούμε βόμβες και ρουκέτες και σταμάτησε η μουσική. Πήγαμε στα αυτοκίνητά μας να πάρουμε τα πράγματά μας και μετά αρχίσαμε να τρέχουμε», λέει.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή - Ο Νετανιάχου σχηματίζει κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης

Και συνεχίζει: «Καθώς πηγαίναμε προς τα βόρεια άρχισαν να πυροβολούν προς κάθε κατεύθυνση. Προσπαθήσαμε να βρούμε καταφύγιο από τις ρουκέτες και όλα γίνονταν παράλληλα. Καθίσαμε σε ένα σημείο για να κρυφτούμε και ακούγαμε τους πυροβολισμούς να έρχονται πιο κοντά μας».

"Είχαν κλείσει τον δρόμο και πυροβολούσαν", λέει επιζών από το φεστιβάλ

«Βγήκαμε στoν δρόμο αλλά εκείνοι τον είχαν κλείσει και πυροβολούσαν. Γυρίσαμε πίσω και πήγαμε στον ανοιχτό χώρο και κρυφτήκαμε κάτω από κάτι πορτοκαλιές. Προσπάθησε να μας βοηθήσει ο στρατός, αλλά ύστερα από 6 ώρες τα κατάφερε. Τώρα πολλοί από τους φίλους είτε αγνοούνται είτε είναι νεκροί. Μόνο τα άτομα που γνωρίζω και τους έχω χάσει είναι πάνω από 20», πρόσθεσε.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Με πληροφορίες από MEGA