Στην Ιορδανία μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν όπου θα έχει συνάντηση με τον Μαχμούντ Αμπάς. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την Πέμπτη με στόχο να επιδείξει την αλληλεγγύη της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ ύστερα από την επίθεση των μαχητών της Χαμάς που άφησε πίσω της τουλάχιστον 1.200 νεκρούς στο Ισραήλ.


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ του  έδειξε φωτογραφίες από σφαγμένα και καμένα βρέφη, αποκαλύπτοντας το πιο σκληρό και φρικιαστικό πρόσωπο του πολέμου.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ - Μπλίνκεν: "Στεκόμαστε αποφασιστικά ενάντια στην τρομοκρατία"

Οι αποτρόπαιες φωτογραφίες δείχνουν ένα μωρό που έχει υποστεί πυροβολισμό, αλλά κι ένα μωρό που έχει απανθρακωθεί. Επιπλέον, φωτογραφίες ανάλογου περιεχόμενου «ανέβασε» και το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Με αυτό τον τρόπο όπως είπε, ο Νετανιάχου, μπορεί να αποδείξει τις φρικαλεότητες που συμβαίνουν στον συγκεκριμένο πόλεμο.

Συνάντηση Άντονι Μπλίνκεν και Μαχμούντ Αμπάς την Παρασκευή στην Ιορδανία

Αύριο, Παρασκευή αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ιορδανία ενώ το σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, η Αμερική θέλει να κρατήσει μακριά τους Άραβες και την Ιορδανία.

Ο Άντονι Μπλίκεν είπε πως αυτό που προσπαθούν είναι να μην υπάρχει δεύτερο και τρίτο μέτωπο.


 Μπλίνκεν: Γνωρίζουμε ότι η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό

«Όποιος επιθυμεί ειρήνη και δικαιοσύνη πρέπει να καταδικάσει τη καθεστώς του τρόμου της Χαμάς. Γνωρίζουμε ότι η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό ή τις θεμιτές φιλοδοξίες του να ζήσει με ασφάλεια, σύμφωνα με τις αρχές της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, κατά την συνάντησή του με τον Μπέτζιαμιν Νετανιάχου.

Ο Μπλίνκεν ανέφερε ότι ο παππούς του διέφυγε από τα αντισημιτικά πογκρόμ στη Ρωσία και ότι ο πεθερός του επέζησε από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Βρίσκομαι εδώ όχι μόνο ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά και ως Εβραίος», είπε ο Μπλίνκεν.

 «Στέκομαι μπροστά σας ως σύζυγος και ως πατέρας μικρών παιδιών. Μου είναι αδύνατο να βλέπω τις φωτογραφίες οικογενειών που σκοτώθηκαν, όπως αυτή της μητέρας, του πατέρα και των τριών μικρών παιδιών που δολοφονήθηκαν ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τους στο κιμπούτς Νιρ Οζ και να μην σκέφτομαι τα δικά μου παιδιά», πρόσθεσε. Ο Μπλίνκεν δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν και το αμερικανικό Κογκρέσο θα συνεργαστούν για να ικανοποιήσουν τις στρατιωτικές απαιτήσεις του Ισραήλ, οι οποίες απολαμβάνουν ευρείας υποστήριξης σε όλες τις πολιτικές γραμμές.

Διαβάστε επίσης: Συναντήθηκαν Νετανιάχου - Μπλίνκεν: “Η Χαμάς θυμίζει τις χειρότερες φρικαλεότητες του ISIS”

Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την υποστήριξή τους και είπε ότι η Χαμάς, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2007 στη Λωρίδα της Γάζας, πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που διέπραξε θηριωδίες στη Συρία και το Ιράκ πριν λίγα χρόνια. «Όπως το Ισλαμικό Κράτος συνετρίβη, έτσι θα συντριβεί και η Χαμάς. Και η Χαμάς πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Έξι μέρες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια και την κήρυξη πολέμου από το εβραϊκό κράτος, εκτός από τους τουλάχιστον 1.200 νεκρούς στο Ισραήλ, 1.354 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Λωρίδας της Γάζας.