Το Ισραήλ είχε δώσει διορία στους αμάχους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να φύγουν μέχρι το πρωί του Σαββάτου. Καθώς η διορία αυτή πλησίαζε στη λήξη της, είπε ότι μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή μετακίνησή τους μέσω δύο δρόμων μέχρι τις 16.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Το πρωί του Σαββάτου, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων Τζόναθαν Κονρίκους εμφανίστηκε εκνευρισμένος όταν δημοσιογράφος του CBCNews επέμενε σε ερωτήσεις τους για το πώς θα γίνει η ασφαλής εκκένωση των άμαχων Παλαιστινίων από τη Λωρίδας της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων φανερά εκνευρισμένος προσπαθούσε να εξηγήσει ότι «ο άμαχος πληθυσμός στη Γάζα δεν είναι ο εχθρός μας, προσπαθούμε να κάνουμε το σωστό».

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Τζόναθαν Κονρίκους, μετά τη συνέντευξή του, έκανε την εξής ανάρτηση: «Προσπαθώ να μην υψώνω τον τόνο της φωνής μου κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων, αλλά αισθάνθηκα ότι τα όρια ξεπεράστηκαν. Προσπαθούμε να κάνουμε το σωστό, καλώντας τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή, αλλά μας κάνουν κηρύγματα ανθρωπιάς».

Δείτε βίντεο: 


Πόλεμος στο Ισραήλ: Άμαχοι εγκαταλείπουν μαζικά τη Γάζα


Την ίδια ώρα χιλιάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι φεύγουν από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ενόψει της αναμενόμενης ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στην περιοχή αυτή, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές και δηλώνει ότι θα κρατήσει ανοιχτές δύο διόδους ώστε να μετακινηθεί ο πληθυσμός προς τα νότια.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ - Φόβοι για μεταναστευτικό κύμα: Από Συρία, Παλαιστίνη και Αφγανιστάν τα 2/3 των μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα

Οι ισραηλινές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα «ετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο των επιχειρήσεων», είπε ο εκπρόσωπος του στρατού, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους.