Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία για την παρουσία στόλου των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, με αφορμή την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και μάλιστα δεν μένουν στα λόγια καθώς η Άγκυρα, προχωρά στην ναυτική άσκηση - απάντηση «Κόντρα» με πραγματικά πυρά.

«Η άσκηση αποτελεί απάντηση στην παρουσία αμερικανικών αεροπλανοφόρων» αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Πάντως, η τουρκική άσκηση θα γίνει ανοιχτά της Κύπρου, όχι και τόσο κοντά στα αμερικανικά αεροπλανοφόρα ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Να κλείσουμε την αμερικανική βάση του Ιντζιρλίκ» σχολιάζει δε, στο πρωτοσέλιδό της η SOZCU.

Η άσκηση, με πραγματικά πυρά, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτά της Κύπρου και αποτελεί απάντηση στην παρουσία αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην περιοχή και σε συνέχεια όσων είχε δηλώσει ο Ερντογάν για την παρουσία των ΗΠΑ στη Μεσόγειο.

Η Τουρκία δίνει απάντηση και στον αποκλεισμό της Γάζας”

«Η Τουρκία είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στη Γάζα. Η Τουρκία δίνει απάντηση και στον αποκλεισμό της Γάζας. Με την εμφάνιση αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην περιοχή που βρίσκονται κοντά τα τουρκικά γεωτρύπανα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX και σύμφωνα με την ανακοίνωση το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα κάνει άσκηση στα ανοιχτά της ''Tουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου''» σημειώθηκε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου TGRT Haber.

Η Hurriyet από την πλευρά της κάνει λόγο για άσκηση – έκπληξη:

Ηγετικά στελέχη της Χαμάς στην διαδήλωση του Κωνσταντινούπολη

Την ίδια στιγμή που στην Τουρκία, επικρατεί ανοιχτά κλίμα δυσαρέσκειας για την αμερικανική υποστήριξη στο Ισραήλ, ηγετικά στελέχη της Χαμάς συμμετείχαν την Κυριακή σε διαδήλωση του Κωνσταντινούπολη. Ακούστηκαν τραγούδια με στίχους «πάμε στην Ιερουσαλήμ με τον στρατό του Ισλάμ».

«Tα αδέλφια μας που συμμετέχουν στην αντίσταση έκαναν το καθήκον τους και πήραν τον δρόμο για να απελευθερώσουν την Ιερουσαλήμ και το τέμενος του Αλ Ακσα. Τα αδέλφια μας με την δύναμη που πήραν από την πίστη τους και μπήκαν στα εδάφη που κατείχαν οι Σιωνιστές εισβολείς και παρά τα όπλα που διέθετα, μέσα σε 6 ώρες εξολόθρευσαν αυτούς τους Σιωνιστές εισβολείς» ανέφερε ο Κεμάλ Αμπούρ, γενικός γραμματέας της κυβέρνησης της Γάζας της Χαμάς.

Παράλληλα, ο γιος του Ερντογάν, Μπιλάλ, συμμετείχε σε άλλη διαδήλωση για τη Γάζα το Σάββατο μαζί με τον τέως υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.