Καθημερινότητα τείνουν να γίνουν στη Γαλλία οι απειλές για βόμβα, αυξάνοντας την ανησυχία και τον φόβο στους Γάλλους. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, όπως και την Πέμπτη, έτσι και σήμερα Παρασκευή πολλά γαλλικά αεροδρόμια δέχθηκαν απειλές για βόμβα. Ειδικότερα, δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια έγιναν στόχος απειλών και τέσσερα εκκενώθηκαν, προκαλώντας για τρίτη συνεχή ημέρα διαταραχές στις γαλλικές αερομεταφορές.

Αυτές οι ειδοποιήσεις αφορούν τα αεροδρόμια Ρεν, Λιλ, Μποβέ, Ταρμπ, Ναντ, Μπεζιέ, Πάου, Βρέστης, Τουλούζης, Λιόν-Μπρον και Μπορντό, σύμφωνα με την DGAC. Σύμφωνα με την περιφέρεια των Πυρηναίων, επηρεάζεται και αυτό του Μπιαρίτζ. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, επηρεάζονται επίσης και εκείνα στην Καρκασόν και τη Νίκαια.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC), οι απειλές που δέχθηκαν αυτή την Παρασκευή σε αυτά τα αεροδρόμια είναι «παρόμοιες» με αυτές της Τετάρτης και της Πέμπτης.

«Ξεκινάμε ξανά με την ίδια διαδικασία», αναφέρει η DGAC, η οποία μιλά για «απειλές παρόμοιες με τις προηγούμενες ημέρες» χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο Μπορντό, «σήμερα στις 12 το μεσημέρι, μια νέα απειλή για βόμβα μας ανάγκασε και πάλι να εκκενώσουμε το αεροδρόμιο», αναφέρει στην ιστοσελίδα του. Το αεροδρόμιο Pau και του Μπιαρίτζ εκκενώθηκαν επίσης. Το αεροδρόμιο της Ρεν εκκενώνεται για τρίτη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, αναφέρει το Actu Rennes. Στη Νάντη, μια νέα απειλή για βόμβα ελήφθη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά το αεροδρόμιο δεν εκκενώθηκε. Ο συναγερμός άρθηκε γύρω στις 12.30 μ.μ., αναφέρει το France Bleu Loire Océan. Εκτός από αυτά τα αεροδρόμια, απειλητικά μηνύματα έλαβαν της Λιλ, της Μποβέ, της Ταρμπ, της Βρέστης, της Τουλούζης, της Καρκασόν, της Λιόν και της Νίκαιας.

Το ανάκτορο των Βερσαλλιών εκκενώθηκε για πέμπτη φορά

Για πέμπτη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας εκκενώθηκε το ανάκτορο των Βερσαλλιών σήμερα Παρασκευή «για λόγους ασφαλείας». Θα επαναλειτουργήσει «μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι», αναφέρεται.