Μια φαραωνική φιέστα, που περιελάμβανε νηοπομπή στον Βόσπορο 100 πολεμικών πλοίων και ακροβατικές πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών, ετοίμασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον εορτασμό των 100 χρόνων της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Χιλιάδες Τούρκοι παρακολούθησαν τη γιορτή που στήθηκε το βράδυ της Κυριακής (29/10) στον Βόσπορο, καθώς πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη νηοπομπή στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Δείτε βίντεο: 


Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: "Κανείς δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να είναι ευτυχισμένη"

Ο Ρετζέπ Ταγίπ στην ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη στράφηκε για ακόμα μία φορά κατά του Ισραήλ και σημείωσε ότι κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία από τα γίνει «νικηφόρα».

«Όπου υπάρχει άνθρωπος καταπιεσμένος, θύμα διώξεων και σε ανάγκη, η Τουρκία είναι αυτή που σπεύδει να τον βοηθήσει, τον πιάνει από το χέρι, τον σηκώνει και τον βοηθάει στα προβλήματά του. Αυτή τη στάση την έχουμε δείξει στο παρελθόν στην Κορέα, στην Κύπρο, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Υεμένη, στο Ιράκ, στην Υεμένη και τέλος στο Καραμπάχ», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σήμερα δείχνουμε την ίδια αποφασιστική στάση για την Παλαιστίνη και τη Γάζα, για την οποία ο Ατατούρκ είπε ότι "κανείς δεν μπορεί να απλώσει χέρι" και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον λαό της Γάζας. Το μεγάλο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη που οργανώσαμε χθες, με τη συμμετοχή 1,5 εκατ. ατόμων, ήταν ένα μέρος (της στάσης μας) αυτής», πρόσθεσε.

«Καμία ιμπεριαλιστική δύναμη δεν θα μπορέσει να εμποδίσει τη Δημοκρατία της Τουρκίας να είναι ευτυχισμένη, επιτυχημένη και νικηφόρα», ήταν το βασικό μήνυμα του Ερντογάν στην πανηγυρική ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.

Δείτε εικόνες: 


Επίδειξη ισχύος με… 100 πολεμικά πλοία στον Βόσπορο

Σημειώνεται ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επίδειξη ισχύος με μεγάλη ναυτική παρέλαση στον Βόσπορο, στην οποία συμμετείχαν 100 πολεμικά πλοία του τουρκικού Ναυτικού.

«Θα ξανακάνουμε συμφωνία με τους Ισπανούς και προσφέροντας μια ανώτερη έκδοση του πλοίου αυτού στη χώρα μας, ελπίζουμε ότι θα αυξήσουμε τα αεροπλανοφόρα μας σε δύο», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ομιλία του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε επίσης ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ο πληθυσμός της Τουρκίας θα ξεπεράσει τα 86 εκατομμύρια, και «πρώτα ο Θεός θα δούμε μαζί την Τουρκία των 100 εκατομμυρίων στο όχι πολύ μακρινό μέλλον».

Δείτε βίντεο: