Νέα εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας μετά από μπαράζ φονικών βομβαρδισμών από το Ισραήλ, με τις IDF να έχουν αποκόψει το βόρειο από το νότιο κομμάτι του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα, στον οποίο για τρίτη φορά διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες που σταδιακά επανέρχονται.
Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξέσπασε σε λυγμούς ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός για τα δεινά του λαού του (Βίντεο)

Νέο ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη νότια Γάζα άνοιξε ο ισραηλινός στρατός για τέσσερις ώρες σήμερα Δευτέρα, την ώρα που το νότιο πέρασμα της Ράφα άνοιξε και αυτό σήμερα για λίγες ώρες προκειμένου να βγουν άμαχοι.Το Ισραήλ συνεχίζει, επίσης, τις επιδρομές στη Δυτική Όχθη, με συλλήψεις και καταστροφές υποδομών που γεμίζουν οργή τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, όπως αναφέρει το Mega.

Επίκειται εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα

Κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης δε φαίνεται στον ορίζοντα, την στιγμή που ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν πώς τις επόμενες 48 ώρες επίκειται εισβολή του στρατού μέσα στην πόλη της Γάζας, κάτι που αναμένεται να σημάνει μάχες που δε θα έχουν καταγραφεί εδώ και δεκαετίες, με ανυπολόγιστες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και για τις δύο πλευρές.

Οι βομβαρδισμοί στη Γάζα είναι ανελέητοι, με τις σειρές, και στο Ισραήλ, να ηχούν καθημερινά, καθώς είχαμε μπαράζ από ρουκέτες σε βόρειες και κεντρικές περιοχές.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί να χτυπήθηκε και η Χάιφα που αποτελεί στρατηγικό στόχο, χωρίς ωστόσο περισσότερες πληροφορίες για την ώρα.

16 ετών ο νεαρός που σκότωσαν οι συνοριοφύλακες μετά την επίθεση με μαχαίρι

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο νεαρός που πραγματοποίησε την επίθεση με μαχαίρι κοντά στον σταθμό Σάλεμ στην ανατολική Ιερουσαλήμ, κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες της MGB, είναι ένας 16χρονος κάτοικος της Ισαβίγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκα συνοριοφύλακας είναι νεκρή.

Οι δυνάμεις της MGB σκότωσαν επί τόπου τον 16χρονο με 16 σφαίρες και η αστυνομία συνέλαβε έναν άλλο ύποπτο κοντά στο ίδιο σημείο ανακοινώνοντας ότι «διερευνά την σχέση του με τον τρομοκράτη και την επίθεση».