Ο πόλεμος στο Ισραήλ έχει τα ηθικά διλήμματά του, αφού οι ισραηλινές αρχές ισχυρίζονται από μέρες πως η Χαμάς χρησιμοποιεί ασθενοφόρα για να μεταφέρει τρομοκράτες και όπλα. 

Οι ισραηλινές Ένοπλες δυνάμεις φέρεται να υπέκλεψαν ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ ενός μαχητή της Χαμάς και ενός πολίτη της Γάζας αποκαλύπτει ότι η στρατιωτική οργάνωση χρησιμοποιεί ασθενοφόρα, με σκοπό να μεταφέρει όπλα και τρομοκράτες εντός της Λωρίδας.

«Αδελφέ μου, υπάρχει ένα ασθενοφόρο. Αν ενημερώσω, θα έρθει σε εσένα και θα σε πάει στην πόρτα του σπιτιού σου», ανέφερε ο πολίτης. «Τα ασθενοφόρα πάνε και έρχονται, μπορώ να φύγω με όποιο θέλω», ακούγεται να απαντά συντονιστής των επιχειρήσεων της Χαμάς.



Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο έλεγχος της Γάζας δεν ανήκει στη Χαμάς


Πάντως, ενώ και τις προηγούμενες μέρες από την οργάνωση Χαμάς τονιζόταν ότι όλα είναι υπό έλεγχο στον πόλεμο στο Ισραήλ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού τόνισε ότι η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο στη Γάζα. Ο ισραηλινός στρατός είχε τονίσει προηγουμένως ότι οι χερσαίες δυνάμεις του χώρισαν τη Γάζα στα δύο, υπογραμμίζοντας ότι πλέον, υπάρχει βόρεια και νότια Γάζα.