Καθόλου καλά δεν είναι τα μηνύματα για τον Τζο Μπάιντεν ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, καθώς βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Εξέλιξη που έχει πυροδοτήσει έντονη ανησυχία στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών και επαναφέρει στο τραπέζι ένα όνομα που εμφανίζεται στο προσκήνιο όποτε επικρατεί πανικός στο κυβερνών κόμμα: εκείνο της Μισέλ Ομπάμα.

Μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης που διενήργησε το ινστιτούτο «Siena» για λογαριασμό της εφημερίδας «New York Times», το επιτελείο των Δημοκρατικών βρίσκεται σε αναστάτωση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ και τους Ρεπουμπλικανούς σε πέντε από τις έξι πολιτείες-κλειδιά, έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Η πολιτική αναλύτρια του αμερικανικού δικτύου «Fox News», Λάιζα Κένεντι, δεν δίστασε δε να δηλώσει ότι «ο Μπάιντεν είναι τελειωμένος. Ο Τραμπ μπορεί να νικήσει χαλαρά!».

Από την πλευρά της, η πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Σάρα Πέιλιν, απαντώντας σε μια σειρά εκλογικών θεωριών συνωμοσίας περί απομάκρυνσης του Μπάιντεν από το αξίωμά του, σχολίασε τη Δευτέρα στο X (πρώην Twitter): «Μην εκπλαγείτε... Αλλά ακόμη πιστεύω ότι η Μισέλ Ομπάμα θα είναι υποψήφια στις εκλογές του 2024».

Πάντως, όλο και περισσότεροι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι η 59χρονη σύζυγος του Ομπάμα θα μπορούσε να ηγηθεί του κόμματος αλλά και να νικήσει το μεγάλο φαβορί -μέχρι τώρα- των Ρεμπουπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, διαβαίνοντας εκ νέου το κατώφλι του Λευκού Οίκου.