Άναψε φωτιές το αντισημιτικό σχόλιο του Έλον Μασκ, φωτιές που … «καίνε» τον ίδιο. Μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, όπως η Disney, η Warner Bros, αλλά και η μητρική εταιρεία του Sky News, η Comcast,, απέσυραν τη διαφήμιση από το “X” (πρώην Twitter) εν μέσω διαμάχης σχετικά με σχόλιο του Έλον Μασκ που θεωρήθηκε αντισημιτικό.

Ο Έλον Μασκ απάντησε σε μια ανάρτηση που υποστήριζε ότι οι εβραϊκές κοινότητες «προωθούν ακριβώς το ίδιο διαλεκτικό μίσος εναντίον των λευκών που λένε ότι θέλουν να μην χρησιμοποιείται εναντίον τους», γράφοντας: «Είπες την ακριβή αλήθεια». Στην ανάρτηση γινόταν επίσης λόγος για «ορδές μειονοτήτων» που κατακλύζουν τις χώρες της Δύσης, μια δημοφιλή αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας.

Η Lions Gate Entertainment και η Paramount Global δήλωσαν επίσης την Παρασκευή ότι θα σταματούσαν επίσης τη διαφήμισή τους στην πλατφόρμα “X”. 

Διαβάστε επίσης: Κατακραυγή για τον Έλον Μασκ: Έξαλλη η διεθνής κοινότητα ζητεί την παραίτησή του

Ο Μασκ το Σάββατο είπε ότι σχεδίαζε να καταθέσει μήνυση κατά της Media Matters και «εκείνων που συνεννοήθηκαν σε αυτή τη δόλια επίθεση στην εταιρεία μας».

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί ανάρτηση της Media Matters την Πέμπτη που έδειχνε διαφημίσεις για την IBM, την Apple Inc., την Oracle Corp., τη μάρκα Xfinity της Comcast Corp. και το τηλεοπτικό δίκτυο Bravo, το οποίο ανήκει στο NBCUniversal της Comcast, να βρίσκονται στο “X” δίπλα σε φιλοναζιστικές αναρτήσεις.

Επίπληξη από τον Λευκό Οίκο

Το σχόλιο του Μασκ αντιμετωπίστηκε με μια έντονη επίπληξη από τον Λευκό Οίκο, ο οποίος τον κατηγόρησε για «απεχθή προώθηση αντισημιτικού και ρατσιστικού μίσους» που «αντιβαίνει στις θεμελιώδεις αξίες μας ως Αμερικανών».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε πως: «Είναι απαράδεκτο να επαναλαμβάνεται το αποκρουστικό ψέμα που κρύβεται πίσω από τη χειρότερη αντισημιτική ενέργεια στην αμερικανική ιστορία και μάλιστα έναν μήνα μετά τη φονικότερη ημέρα για τον εβραϊκό λαό μετά το Ολοκαύτωμα».