Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε tweet του Έλον Μασκ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και του Twitter δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός στρατιώτη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με ένα κλουβί και τρία ταχυδρομικά περιστέρια στην πλάτη του και τη λεζάντα «τρία αδιάβαστα μηνύματα».

  Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σχολίασε στη συνέχεια «πώς άλλαξαν οι καιροί», πριν προσθέσει: «Την εποχή που τα πουλιά ήταν αληθινά. Αλλά αν το Twitter είναι πουλί, αυτό σημαίνει…».

 Συνέκρινε τα περιστέρια της εικόνας με το μπλε πουλί του Twitter και τους 115 εκατομμύρια οπαδούς του, με την εικόνα του στρατιώτη να προκαλεί οργή.

 Οι χρήστες παρατήρησαν ότι επρόκειτο για στρατιώτη της Βέρμαχτ από τη Ναζιστική Γερμανία, αλλά δεν έφερε εμφανή διακριτικά.

 Ένας χρήστης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν «απόγονος ενός επιζώντος του Ολοκαυτώματος» χαρακτήρισε τη δημοσίευση «απαράδεκτη».

 

Άλλοι σχολίασαν: «Πραγματικά με αρρωσταίνει… Πρέπει να υπάρχουν συνέπειες για τη χρήση τέτοιων εικόνων. Οι διαφημιστές θα πρέπει να αποσύρουν τις δαπάνες τους στο Twitter.»

 Στην φωτογραφία είναι ένας Γερμανός στρατιώτης της Βέρμαχτ, μέλος των ενωμένων ναζιστικών ενόπλων δυνάμεων, που κουβαλά αγγελιοφόρους περιστέρια στο δυτικό μέτωπο κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής στη Γαλλία, γνωστή ως Μάχη της Γαλλίας, στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, περίπου τον Μάιο του 1940.

 Ο δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Arsen Ostrovsky επεσήμανε ότι πρόκειται για στρατιώτη Ναζί, ρωτώντας τον Musk εάν ήταν «σκόπιμο».

 Ο Μασκ, ο οποίος έχει αυτοχαρακτηριστεί ως «Twitter Complaint Hotline Operator» έχει διατηρήσει τη θέση του παρά τις αντιδράσεις.

 Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει κερδίσει χρήστες από τότε που ο Μασκ ανέλαβε τον ιστότοπο μετά την εξαγορά του ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 Πηγή: Dailymail