Ισραηλινά τανκς περικυκλώνουν το νοσοκομείο της Ινδονησίας στη Γάζα, όπου τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινές επιθέσεις από το πρωί, μετέδωσε σήμερα (20.11.2023) το Al Jazzera.

Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου ανέφερε στο Al Jazeera σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις ότι «φοβόμαστε ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ θα επαναλάβουν αυτό που έκαναν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα» και πρόσθεσε ότι «η κατάσταση είναι καταστροφική και οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις τους».

Τόνισε ότι το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Ινδονησίας επιμένει ότι θα παραμείνει για να περιθάλψει τους τραυματίες ενώ υπάρχουν περίπου 700 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού προσωπικού και των τραυματιών, μέσα στο νοσοκομείο.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα που διοικείται από τη Χαμάς δήλωσε τη Δευτέρα ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα σε νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα. Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τραυματίες ασθενείς και συνοδοί, «σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της ισραηλινής κατοχής που στόχευσε το νοσοκομείο της Ινδονησίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Διαβάστε ακόμα: Γάζα: Νέα βίντεο από τις IDF με τη Χαμάς να μεταφέρει ομήρους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα - Διαψεύδει η οργάνωση


Πάνω από 100 μέλη της Χαμάς ανακρίνονται στο Ισραήλ

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τις τελευταίες ώρες διακινείται κυρίως από αραβόφωνα μέσα, ότι σήμερα 20/11 θα έχουμε πιθανά την παράδοση 50 ομήρων και ολιγοήμερη εκεχειρία, ανέφερε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στο Ισραήλ, Γιώργος Σιδέρης, στο Ισραήλ προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την ισραηλινή πλευρά.

Από χθες βλέπουμε ότι το Ισραήλ έχει ξεκινήσει να δίνει στη δημοσιότητα σταδιακά κάποια τμήματα της έρευνας την οποία έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Όπως είπε «έχουμε δει το βίντεο το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα, το οποίο δείχνει ένα τούνελ με μια ελικοειδή σκάλα περίπου 10 μέτρα κάτω από τη Γη και από εκεί και πέρα δείχνει σε έναν διάδρομο περίπου 50 μέτρων που καταλήγει σε μία πυράντοχη πόρτα, η οποία έχει μάλιστα και μία οπή από την οποία θα μπορούσε να βγει κάποιο όπλο για να βάλλει κατά ανεπιθύμητων εντός εισαγωγικών που θα έμπαιναν σε αυτή τη στοά.

Και μάλιστα εκείνο το οποίο είναι χαρακτηριστικό και πρέπει να ειπωθεί είναι ότι δεν κατέβηκαν οι ίδιοι οι Ισραηλινοί κάτω σε αυτό το τούνελ, αλλά τοποθέτησαν δύο ρομποτικές κάμερες και αυτό δείχνει το επίπεδο ασφαλείας το οποίο διατηρούν για να κατέβει κάποιος σε ένα τούνελ και να το ελέγξει ώστε να αποσαφηνίσει αν τυχόν το συγκεκριμένο κομμάτι είναι παγιδευμένο, υπάρχει κάποιος μηχανισμός εκεί και θέσει σε κίνδυνο τα στελέχη των ισραηλινών δυνάμεων τα οποία έχουν κατέβει για να ελέγξουν το συγκεκριμένο τούνελ.

Αυτό είναι ένα κομμάτι μόνο από το Αλ Σίφα και εκεί λέγεται ότι ίσως να είναι η αρχή του αρχηγείου της Χαμάς. Από εκεί και έπειτα, το βράδυ αργά βγήκε και ένα βίντεο στη δημοσιότητα, το οποίο δείχνει δύο ομήρους, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, ένας από την Ταϋλάνδη και ένας από το Νεπάλ. Ο ένας μάλιστα είναι και τραυματίας και καταφτάνει στο νοσοκομείο Αλ Σίφα πάνω σε κρεβάτι και από εκεί και έπειτα με βάση την ανακοίνωση της Σιν Μπετ, πάνω από 100 Παλαιστίνιοι μέλη της Χαμάς έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται στο Ισραήλ. Κάποιοι από αυτούς είχαν λάβει μέρος και στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ορισμένοι, όπως λένε, έχουν δώσει αρκετά στοιχεία σε ό, τι αφορά την επιχειρησιακή δράση και το πώς σκοπεύει η Χαμάς να κινηθεί και επί της παρούσης στο πεδίο, αλλά και στις επόμενες φάσεις. Μέχρι στιγμής έχουν μετρήσει πάνω από 10.000 ρουκέτες.

Στις 4 το πρωί είχαμε πάλι συναγερμό σε μία περιοχή η οποία βρίσκεται κοντά στην Σντερότ. Είναι χαρακτηριστικό ότι και χθες είχαμε ρουκέτες στην περιοχή του Κισουφίν που είναι νότια της Γάζας και εκεί εικάζεται ότι μπορεί να υπάρχει συγκέντρωση δυνάμεων των Ισραηλινών ώστε να ξεκινήσουν να μπαίνουν προς την Λωρίδα της Γάζας και να ανεβαίνουν προς το βόρειο τμήμα, κάτι το οποίο δείχνει ότι φουντώνει όλο και περισσότερο η μάχη στον νότο. Και βεβαίως έχει σημασία και το θρίλερ το οποίο είναι σε εξέλιξη με το πλοίο βρετανικών συμφερόντων.

Γιατί από τη μία οι Χούθι εκείνο το οποίο λένε είναι πως έχει σχέση με το Ισραήλ και ό,τι έχει σχέση με το Ισραήλ αποτελεί νόμιμο στόχο τους. Από την άλλη πλευρά, το γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου αλλά και οι ισραηλινές δυνάμεις κατηγορούν ευθέως τους Χούθι και την Τεχεράνη ότι κρύβονται πίσω από αυτή την κίνηση και για ακόμη μία φορά καλούν το Ιράν να μην εμπλέκεται σε αυτόν τον πόλεμο με τη Χαμάς».