Ως αβάσιμη χαρακτηρίζει η Ρωσία την απόφαση της Φινλανδίας να ενισχύσει με δυνάμεις τα σύνορά της με τη Ρωσία είναι αβάσιμη καθώς η Μόσχα δεν αποτελεί απειλή για τη γείτονά της, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μια τέτοια δραστηριότητα, αντίθετα, προκαλεί απειλή για τη Ρωσία και μπορεί να οδηγήσει σε ένταση, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

Πεσκόφ: "Κανείς δεν απειλεί τη Φινλανδία"


«Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση αυτή καθαυτή. Κανείς και τίποτα δεν απειλεί τη Φινλανδία, και σε αυτή την περίπτωση αυτό είναι σίγουρα ένα απολύτως υπερβολικό μέτρο διασφάλισης της ασφάλειας των συνόρων, επειδή δεν υπάρχει απειλή εκεί, και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ένταση» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου στους δημοσιογράφους σχολιάζοντας την απόφαση της Φινλανδίας να ενισχύσει την προστασία των συνόρων της από κοινού με την Πολωνία.

«Πρόκειται για μια απολύτως απρόκλητη και αβάσιμη συγκέντρωση ένοπλων μονάδων στα σύνορα με τη Ρωσία», τόνισε ο Πεσκόφ σύμφωνα με το TASS.

Όπως ανέφερε ο Ρώσος προεδρικός εκπρόσωπος, «η ένταση μπορεί να προκύψει ακριβώς κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης πρόσθετων μονάδων στα σύνορα».

Φήμες πως η Πολωνία στέλνει στρατεύματα στη Φινλανδία, για να ενισχύσει τα σύνορά της με τη Ρωσία


«Οι Φινλανδοί πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι για εμάς η ενίσχυση της συσσώρευσης στρατιωτικών μονάδων στα σύνορά μας θα αποτελέσει απειλή», εξήγησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Έτσι το βλέπουμε», είπε ο Πεσκόφ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι η Ρωσία έλαβε σημείωμα από τη Φινλανδία στις 29 Νοεμβρίου σχετικά με την απόφασή της να κλείσει και το τελευταίο επιχειρησιακό συνοριακό σημείο ελέγχου από τις 30 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, ορισμένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Πολωνία σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στη Φινλανδία για να βοηθήσουν στην προστασία των συνόρων της.