Κάτι περισσότερο από μισό εκατομμύρια δολάρια, ξόδεψε ένας αγοραστής σε δημοπρασία προκειμένου να αποκτήσει ένα μπουκάλι κρασί που θεωρείτει το ακριβότερο του κόσμου, εξαιτίας της σπανιότητα, της γεύσης αλλά και της ιδιαίτερης ιστορίας του.

Πόσο στοίχισε σε δημοπρασία το ακριβότερο κρασί του κόσμου

Το Romanée-Conti που χρονολογείται από το 1945 και προέρχεται από το Domaine de la Romanée-Conti της Γαλλίας, βγήκε στο σφυρί σε δημοπρασία στη Γενεύη της Ελβετίας.

Διαβάστε επίσης: Αρώματα: Σταγόνες από "χρυσάφι" – Ποια είναι τα ακριβότερα

Η New York Post αναφέρει ότι πουλήθηκε για 558.000 δολάρια με αποτέλεσμα να είναι το πιο ακριβό κρασί στον κόσμο, επειδή ξεχώρισε για την ηλικία του, τις εξαιρετικές συνθήκες παραγωγής του, αλλά και για την ιστορία του.

Συγκεκριμένα, παράχθηκε το 1945 που θεωρείται χρονιά ορόσημο για την ανθρωπότητα, γιατί σηματοδοτεί το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Επίσης, λόγω των συγκρούσεων που γίνονταν τότε, το κτήμα Domaine de la Romanée-Conti παρήγαγε μια απίστευτα περιορισμένη ποσότητα κρασιού.

Γιατί το κρασί δεν ‘’λήγει’’ αλλά ‘’ωριμάζει’’ με την πάροδο του χρόνου

Το αμερικανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι σε αντίθεση με ευπαθή τρόφιμα, το κρασί δεν «λήγει» ακριβώς, αλλά μπορεί να ωριμάσει με την πάροδο του χρόνου, αρκεί να μείνει κλειστό. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να καταναλωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, επειδή μόλις ανοίγει το μπουκάλι το κρασί οξειδώνεται, επηρεάζοντας τη γεύση και το άρωμά του.

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία ποικίλλει ανάλογα με το είδος του κρασιού. Γενικά, τα πιο ανοιχτόχρωμα λευκά κρασιά πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε λίγες μέρες έως μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα, ενώ τα πιο γεμάτα κόκκινα κρασιά μπορεί να διαρκέσουν λίγο περισσότερο, έως και μία εβδομάδα περίπου. Βεβαίως, υπάρχουν μέθοδοι συντήρησης, όπως η χρήση αντλίας κενού ή αδρανούς αερίου.

Τα κρασιά λοιπόν που δεν έχουν ανοιχτεί, εάν φυλάσσονται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία, μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια και μερικές φορές ακόμη και δεκαετίες.