Η κακοκαιρία Χενκ «χτυπά» εδώ και μέρες το Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, έκλεισαν δρόμοι από τις πλημμύρες, ακυρώθηκαν δρομολόγια τρένων και χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Οι ισχυρότερες ριπές ανέμων καταγράφηκαν χθες, Τρίτη 2/01, το απόγευμα, στη νήσο Γουάιτ, στη νότια Αγγλία, όπου η ταχύτητα των ανέμων έφθασε τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

*Διαβάστε εδώ: Βρετανία: Επελαύνει η σφοδρή καταιγίδα Χενκ με θυελλώδεις ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις


Ένας νεκρός από πτώση δέντρου

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Γκλούτσερστερσαϊρ, έπειτα από πτώση δέντρου στο αυτοκίνητό του.

Από σήμερα το πρωί βρίσκονταν σε ισχύ περισσότερες από 300 προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία.

Σύμφωνα με την Ένωση Ενεργειακών Δικτύων, η οποία συγκεντρώνει δεδομένα από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, περίπου 10.000 πελάτες εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα.

Η Εθνική Οδός, που διαχειρίζεται τους αυτοκινητόδρομους, ανακοίνωσε ότι αρκετοί μεγάλοι δρόμοι θα κλείσουν λόγω πλημμύρας. «Καθώς αναμένονται περαιτέρω βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι δρόμοι αναμένεται να παραμείνουν κλειστοί για αρκετές ώρες», ανέφερε.

Αρκετές σιδηροδρομικές εταιρείες έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν σήμερα κυκλοφοριακά προβλήματα.

«Λόγω των ισχυρών ανέμων, τα δέντρα που έχουν πέσει στις γραμμές έχουν προκαλέσει ζημιές ή καθυστερήσεις στα τρένα σε πολλά σημεία του δικτύου μας», ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η εταιρεία South Western Railway, η οποία αποφάσισε να αναστείλει τα δρομολόγια των τρένων «για αρκετές ώρες προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια" επιβατών και εργαζομένων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, ιδιαίτερα η Σκωτία και η βόρεια Αγγλία, έχουν ήδη πληγεί στα τέλη Δεκεμβρίου από την καταιγίδα Γκέριτ. Τα πτώματα τριών ανδρών βρέθηκαν παγιδευμένα σε όχημα που εντοπίστηκε σε ποτάμι στη βόρεια Αγγλία.