Ένας άνδρας ηλικίας 30 ετών πέθανε σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο του Παρισιού όπου είχε διακομιστεί χθες, αφότου είχε δεχθεί τουλάχιστον 10 πλήγματα από όπλο τέιζερ, κατά τη σύλληψή του από την αστυνομία στο Μονφερμέιγ, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την εισαγγελία του Μπομπινί.

Διαβάστε επίσης: Τζέφρι Επστάιν: Δημοσιεύεται και τρίτο μέρος της λίστας – Συνολικά 187 επώνυμοι έχουν χάσει τον ύπνο τους

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα οποία επικαλείται η εισαγγελία του Μπομπινί, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, έξι αστυνομικοί έκαναν χρήση των όπλων τους εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Δείτε βίντεο που κυκλοφόρησε από τη στιγμή στο Παρίσι που αστυνομικοί κάνουν ΚΑΡΠΑ στον 30χρονο άνδρα:

Δεκαοκτώ αστυνομικοί επενέβησαν σε ένα παντοπωλείο του Μονφερμέιγ χθες για να συλλάβουν αυτόν τον άνδρα, ο οποίος βρισκόταν σε «κατάσταση υπερδιέγερσης» και «επιθετικότητας», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Γεννηθείς την 1η Ιανουαρίου του 1994 στη Μαρτινίκα, υπερπόντιο γαλλικό διαμέρισμα, ο άνδρας νοσηλευόταν μετά τη σύλληψή του σε κωματώδη κατάσταση στο Παρίσι.

Τη Δευτέρα οι αρχές θα διενεργήσουν νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, που μεταφέρει την περιγραφή των αστυνομικών, μια πρώτη ομάδα της ταξιαρχίας καταπολέμησης της εγκληματικότητας (BAC) επενέβη έπειτα από μια τηλεφωνική καταγγελία του ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος παραπονέθηκε για απειλές και επιθετικότητα εκ μέρους του άνδρα. Στη συνέχεια ο άνδρας βγήκε θετικός σε τεστ για αλκοόλ. Στο σημείο, οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από τον άνδρα, τον ένα τον δάγκωσε δυνατά στο δάκτυλο και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο. Έτσι, κάλεσαν σε ενισχύσεις, σύμφωνα με την αφήγηση αυτή.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, έξι αστυνομικοί, εκ των 18 που παρενέβησαν, έκαναν χρήση των όπλων εκτόξευσης βελών που προκαλούν ηλεκτροσόκ. Περίπου 12 πλήγματα κατάφεραν στον ύποπτο, βάσει των πρώτων στοιχείων της έρευνας.

Όπως αναφέρει μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, ο 30χρονος υπέστη δύο καρδιακές ανακοπές, προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

Την έρευνα σχετικά με την επιχείρηση ανέλαβε η Γενική Επιθεώρηση της Εθνικής Αστυνομίας της Γαλλίας (IGPN). Οι αστυνομικοί δεν έχουν προς το παρόν καταθέσει και η εξέταση των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ