Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες στο Νταβός για τις ειρηνευτικές προτάσεις της Ουκρανίας δεν θα καταφέρουν τίποτα, καθώς η Ρωσία δεν συμμετέχει σε αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, και βασικοί ηγέτες της Μέσης Ανατολής αναμένεται να συμμετάσχουν αυτή την εβδομάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, θέτοντας τις συζητήσεις για τερματισμό των πολέμων στη Γάζα και την Ουκρανία στην κορυφή της ατζέντας για την παγκόσμια ελίτ.

*Διαβάστε εδώ: Η ατζέντα του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός - Ποιοι ηγέτες της πολιτικής και της οικονομίας θα παραστούν


Ντμίτρι Πεσκόφ: Χωρίς τη συμμετοχή μας, οι όποιες συζητήσεις στερούνται κάθε προοπτικής αποτελέσματος

«Αυτές είναι απλά συζητήσεις για χάρη των συζητήσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς για τις συνομιλίες για την Ουκρανία στο Νταβός.

«Η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να έχει στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων για προφανείς λόγους - εμείς δεν συμμετέχουμε. Χωρίς τη συμμετοχή μας, οι όποιες συζητήσεις στερούνται κάθε προοπτικής αποτελέσματος», επισήμανε.

Η Ρωσία, που ελέγχει κάτι λιγότερο από το ένα πέμπτο του ουκρανικού εδάφους, έχει απορρίψει το ειρηνευτικό σχέδιο του Ζελένσκι, γνωστό ως «ειρηνευτική φόρμουλα», χαρακτηρίζοντας το παράλογο, καθώς στοχεύει στην επίτευξη ειρήνης χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.