Προγραμματισμένη εισαγωγή του βασιλιά Καρόλου στο νοσοκομείο την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου θα νοσηλευτεί για τον διογκωμένο του προστάτη. Eκπρόσωπος του παλατιού είπε: «Όπως χιλιάδες άνδρες κάθε χρόνο, ο βασιλιάς χρειάζεται θεραπεία για διογκωμένο προστάτη». Πηγές του βρετανικού παλατιού δήλωσαν στην Daily Mail ότι ο Κάρολος ήθελε να μοιραστεί τις λεπτομέρειες της διάγνωσής του, για να ενθαρρύνει άλλους άνδρες που μπορεί να αντιμετωπίζουν συμπτώματα να εξεταστούν, σύμφωνα με τις συμβουλές δημόσιας υγείας.

Ο Κάρολος είχε προγραμματίσει μια σειρά συναντήσεων και εκδηλώσεων στην εξοχική κατοικία της βασιλικής οικογένειας στη Σκωτία, το Dumfries House, αύριο και την Παρασκευή, οι οποίες τώρα αναβάλλονται κατόπιν συμβουλής των ιατρών.

Η είδηση αυτή έρχεται στο φως λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε πως και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, υποβλήθηκε σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά και πως θα απέχει έως το πάσχα από τις δημόσιες εμφανίσεις.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ για τον βασιλιά Κάρολο, αναφέρεται πως «η κατάσταση της Αυτού Μεγαλειότητας είναι καλοήθης και θα μεταβεί στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για μια διορθωτική επέμβαση».