Απρόοπτο με βλάβη στο αεροσκάφος καθυστέρησε την επιστροφή του Άντονι Μπλίνκεν στις ΗΠΑ από την Ελβετία, όπου ο Αμερικανός ΥΠ.ΕΞ. συμμετείχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός.

Ο Άντονι Μπλίνκεν και η συνοδεία του αναχώρησαν με ελικόπτερα από το ελβετικό θέρετρο. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο ειδικά διαμορφωμένο Boeing 737, αλλά ενημερώθηκαν πως το αεροσκάφος κρίθηκε μη ασφαλές για πτήση εξαιτίας διαρροής οξυγόνου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που αναμεταδίδει πληροφορίες του Bloomberg.

Ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης είχε ταξιδέψει στο Νταβός για το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τη Δευτέρα και επρόκειτο να επιστρέψει αεροπορικώς στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το αεροσκάφος ήταν ένα αεροπλάνο της Boeing. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αμέσως ποιο αεροσκάφος χρησιμοποιούσε ο Μπλίνκεν σε αυτό το ταξίδι.

Ο Μπλίνκεν είχε μεταβεί με ελικόπτερο από το Νταβός στη Ζυρίχη, όπου επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο του, αλλά στη συνέχεια ενημερώθηκε ότι το αεροπλάνο δεν ήταν σε θέση να τον πάει στην Ουάσινγκτον.

Οι δημοσιογράφοι που ταξίδευαν μαζί του και οι βοηθοί του ενημερώθηκαν ότι έπρεπε να κανονίσουν να επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον με εμπορική πτήση.