Στο νοσοκομείο θα μείνει απόψε το βράδυ ο βασιλιάς Κάρολος, καθώς διαγνώστηκε με υπερτροφία προστάτη. Όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ, ο 75χρονος μονάρχης της Βρετανίας την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε θεραπεία.

Ο βασιλιάς Κάρολος βρισκόταν στην ιδιωτική του κατοικία στο Μπαλμόραλ όταν διαγνώστηκε με υπερτροφία προστάτη μετά από εξέταση που έκανε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Οι γιατροί, όπως αναφέρει η Daily Mail,αναμένουν ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο όλη τη νύχτα πριν επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντά του.

 Ο 75χρονος μονάρχης της Βρετανίας θα μεταβεί στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για να υποβληθεί σε θεραπεία για τον προστάτη. Η κατάσταση του βασιλιά Καρόλου ήταν καλοήθης και θα υποβληθεί σε διορθωτική επέμβαση, ενώ οι υποχρεώσεις του θα αναβληθούν για σύντομο χρονικό διάστημα ανάρρωσης.

«Όπως χιλιάδες άνδρες κάθε χρόνο, ο βασιλιάς ζήτησε συμβουλές για μια υπερτροφία του προστάτη. Αυτό από το οποίο πάσχει ο μεγαλειότατος είναι καλοήθες και θα μεταβεί στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για μια διορθωτική επέμβαση», ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ σε μία σύντομη ανακοίνωση.

Αν και το επίπεδο των λεπτομερειών σχετικά με την υγεία του Καρόλου είναι ασυνήθιστο, βασιλικές πηγές δήλωσαν ότι ο ίδιος επιθυμούσε να μοιραστεί τις λεπτομέρειες της διάγνωσής του για να ενθαρρύνει άλλους άνδρες που μπορεί να αντιμετωπίζουν συμπτώματα να εξεταστούν, σύμφωνα με τις συμβουλές δημόσιας υγείας.

Τι είναι η υπερτροφία προστάτη

Ο διογκωμένος προστάτης είναι συχνό φαινόμενο στους άνδρες άνω των 50 ετών και συνήθως δεν αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία, σύμφωνα με το NHS. Αναφερόμενη από τους γιατρούς ως καλοήθης διόγκωση του προστάτη (BPE), η πάθηση δεν αποτελεί καρκίνο και όσοι την εμφανίζουν δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.

Τα συμπτώματα είναι συχνά ήπια, αλλά μπορεί να είναι «πολύ ενοχλητικά» για ορισμένους, αναφέρει η ιστοσελίδα του NHS. Όταν ο προστάτης διογκώνεται, μπορεί να ασκήσει πίεση στην ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει κάποιον να ουρεί πιο συχνά και να αντιμετωπίζει δυσκολίες κατά την ούρηση.

Δεν είναι πλήρως κατανοητό γιατί ορισμένοι άνδρες αναπτύσσουν την πάθηση, αλλά πιστεύεται ότι συνδέεται με τις ορμονικές αλλαγές καθώς ο άνδρας μεγαλώνει.

Στο νοσοκομείο και η Κέιτ Μίντλετον

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση για την υγεία του Βασιλιά Καρόλου εκδόθηκε λιγότερο από δύο ώρες αφότου ανακοινώθηκε ότι η Κέιτ Μίντλετον υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας εισήχθη χθες στην The London Clinic στο Marylebone για την προγραμματισμένη επέμβαση και αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για δέκα έως 14 ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κέιτ Μίντλετον δεν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και η κατάστασή της δεν ήταν κάτι που εξελίχθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Επίσης, δεν αναμένεται να επιστρέψει σε δημόσιες εκδηλώσεις πριν από το Πάσχα.

Ο ειδικός σε θέματα της βασιλικής οικογένειας Phil Dampier έγραψε στο Twitter: «Τα σημερινά ιατρικά νέα για τον βασιλιά και την πριγκίπισσα της Ουαλίας μας υπενθυμίζουν ότι είναι άνθρωποι με τα ίδια προβλήματα με όλους εμάς».