Σοκ έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία η είδηση του μαρτυρικού θανάτου του 2χρονου Μπρόνσον Μπάτερσμπι, από ασιτία στο σπίτι του, επειδή είχε πρώτα πεθάνει ο πατέρας του και δεν μπορούσε να τραφεί.



Το πτώμα του μικρού παιδιού βρέθηκε μαζί με το πτώμα του πατέρα του στο σπίτι τους στο Σκέγκνες του Λίνκολνσαϊρ στις 9 Ιανουαρίου, δύο εβδομάδες αφότου τους είδε για τελευταία φορά ζωντανούς ένας γείτονας την Boxing Day. Πιστεύεται ότι ο Κένεθ Μπάτερσμπι πέθανε μέρες νωρίτερα, αφήνοντας τον Μπρόνσον χωρίς πρόσβαση σε φαγητό ή νερό στο διαμέρισμα.



Βρετανία: "Βρίσκομαι σε έναν ζωντανό εφιάλτη και δεν πρόκειται ποτέ να ξυπνήσω από αυτόν", λέει η μητέρα του 2χρονου αγοριού


Στο πλαίσιο του να εξακριβωθεί πλήρως τι έχει συμβεί για να φτάσουμε σε αυτή την τραγωδία, ακόμη και οι ενέργειες της αστυνομίας πριν βρεθούν νεκροί πατέρας και γιος, θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας όπως μεταδίδει το Sky News.

Η αστυνομία επικοινώνησε δύο φορές με κοινωνική λειτουργό για την ευημερία του Μπρόνσον κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από την εύρεση των πτωμάτων. Την ίδια στιγμή η μητέρα του αγοριού συγκλονίζει καθώς λέει πως ο μικρός Μπρόνσον είχε αυτή την κατάληξη καθώς ήταν πολύ μικρόσωμος για να ανοίξει το ψυγείο και να μπορέσει να βρει κάτι να φάει. Είπε επίσης ότι δεν θα συγχωρέσει ποτέ τον εαυτό της που δεν ήταν εκεί για εκείνον.

Το ζευγάρι -που μοιράζονται επίσης μια κόρη, τριών ετών, και έναν γιο, επτά ετών- χώρισε το 2019 και αποφάσισαν και οι δύο ότι ο Bronson θα ζούσε με τον πατέρα του. Είπε ότι την καταλάμβανε η "λύπη" και τη στοίχειωνε το όραμα του Μπρόνσον να ψάχνει απεγνωσμένα για φαγητό και νερό. "Βρίσκομαι σε έναν ζωντανό εφιάλτη και δεν πρόκειται ποτέ να ξυπνήσω από αυτόν", είπε.



Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν ο πατέρας και ο γιος βρεθούν νεκροί, η αστυνομία του Λίνκολνσαϊρ επικοινώνησε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις με έναν κοινωνικό λειτουργό του, ο οποίος δεν πήρε απάντηση όταν προσπάθησε να χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού του κ. Μπάτερσμπι για να τους δει.

Ο κοινωνικός λειτουργός "έκανε έρευνες σε άλλες διευθύνσεις όπου θα μπορούσε να βρίσκεται το παιδί" και επικοινώνησε με την αστυνομία. Στη συνέχεια έγινε μια δεύτερη αιφνιδιαστική επίσκεψη στις 4 Ιανουαρίου, η οποία επίσης δεν βρήκε απάντηση, και επικοινώνησε ξανά με την αστυνομία του Λίνκολνσαϊρ. Στις 9 Ιανουαρίου, ο κοινωνικός λειτουργός εισήλθε στο ακίνητο από τον ιδιοκτήτη, όπου βρέθηκαν τα πτώματα του κ. Battersby και του γιου του.