Σε συμφωνία για το πακέτο βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία κατέληξαν οι «27» στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σαρλ Μισέλ. Πρόκειται για ένα πρόσθετο πακέτο στήριξης, ύψους 50 δισεκατομμυρίων. 
 
Διαβάστε ακόμα: Σύνοδος Κορυφής: Κατά του Όρμπαν οι ηγέτες της Ε.Ε. - Σολτς και Ρούτε ζήτησαν ομόφωνη απόφαση για σταθερή χρηματοδότηση στην Ουκρανία

Η ανάρτηση του Σαρλ Μισέλ

«Και οι 27 ηγέτες συμφώνησαν σε ένα πρόσθετο πακέτο στήριξης, ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την Ουκρανία, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της Ε.Ε. Αυτό εξασφαλίζει σταθερή, μακροπρόθεσμη και προβλέψιμη χρηματοδότηση για την #Ουκρανία. Η Ε.Ε. αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο και ευθύνη στη στήριξη της Ουκρανίας - γνωρίζουμε τι διακυβεύεται».

Νωρίτερα, προηγήθηκε πολυμερής συνάντηση ηγετών χωρών της Ε.Ε. με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, την οποία συγκάλεσε πριν από την έναρξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής ο Σαρλ Μισέλ.

Στη συνάντηση, που σκοπό είχε να καμφθούν οι αντιρρήσεις του Βίκτορ Όρμπαν στο οικονομικό πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, ύψους 50 δισ. ευρώ την τετραετία 2024-2027, συμμετείχαν ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Οι διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο Σαρλ Μισέλ.