Την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Κογκρέσο για την έγκριση της πώλησης μαχητικών F-16 στην Τουρκία αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), o Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, Τζεφ Φλέικ. Η προθεσμία 15 ημερών για την υποβολή ενστάσεων στο επίσημο αίτημα της κυβέρνησης για την πώληση στην Τουρκία 40 νέων μαχητικών και κιτ αναβαθμίσεων για 79 ακόμη μαχητικά  F-16 έληξε, όπως αναμενόταν,  χωρίς εμπόδια.

Ο Αμερικανός πρέσβης με την  ανάρτησή του, αναφέρεται στο Κογκρέσο για την έγκριση της πώλησης των αεροσκαφών στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ λοιπόν, «η έγκριση από το Κογκρέσο για την πώληση F-16 στην Τουρκία είναι ένα σημαντικό βήμα». Αυτός είναι και ο τίτλος που διάλεξε για το θέμα στον δικτυακό τόπο του,  το πρακτορείου Ανατολού.  Η  φιλοκυβερνητική Χουριέτ σημειώνει ότι «η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα εμπόδιο που θα σταματούσε την πώληση». Η επίσης φιλοκυβερνητική ισλαμιστική και εθνικιστική Γενί Σαφάκ υπογραμμίζει ότι «η περίοδος ελέγχου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με την πώληση των F-16 στην Τουρκία έληξε».

Συνεχίζοντας στο  μήνυμα του  ο Αμερικανός διπλωμάτης, σημειώνει: «Ο στόλος των F-16 της Τουρκίας είναι ζωτικής σημασίας για την ισχύ του ΝΑΤΟ, διασφαλίζοντας τη μελλοντική δια λειτουργικότητα μεταξύ των συμμάχων».  Το μήνυμα του Αμερικανού πρέσβη μεταδίδεται σχεδόν από  όλα  τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως την πλέον  επίσημη επιβεβαίωση της έγκρισης  πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών  στην Τουρκία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Κογκρέσο, δεν υπάρχει κανένα πολιτικό εμπόδιο για την πώληση των F-16  αξίας 23 δισ. δολαρίων στην γείτονα χώρα. Στο εξής, το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας θα έχει συνομιλίες με το Πεντάγωνο και την κατασκευάστρια εταιρεία, Lockheed Martin, προκειμένου να καθοριστούν λεπτομέρειες όπως το εύρος του πακέτου των  F-16  και ο χρόνος παράδοσης των αεροσκαφών και των όπλων που έχουν ζητηθεί.