Εκτός Λευκού Οίκου βρίσκεται ο Commander, ο σκύλος του Τζο Μπάιντεν, καθώς δάγκωσε πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας σε τουλάχιστον 24 περιστατικά στον Λευκό Οίκο και άλλες κατοικίες του προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τα αρχεία της Μυστικής Υπηρεσίας αποκαλύπτουν σε ποιο βαθμό ο γερμανικός ποιμενικός έφερε σε δύσκολη θέση τους πράκτορες, αναγκάζοντάς τους να αλλάξουν τις επιχειρησιακές τους τακτικές, όταν ο σκύλος ήταν παρών.

Μάλιστα, ανάμεσα στα 24 περιστατικά επιθέσεων του Commander περιλαμβάνεται ένα, στο οποίο χύθηκε το αίμα ενός πράκτορα στο πάτωμα χώρου του Λευκού Οίκου, όπου γίνονται ξεναγήσεις του κοινού και άλλο ένα όπου ένας σωματοφύλακας του προέδρου χρειάστηκε να κάνει έξι ράμματα.

Commander: Αρκετοί πράκτορες χρειάστηκαν ράμματα λόγω των δαγκωματιών του σκύλου

Aνώτερος πράκτορας του Αμερικανού Προέδρου σημείωσε σε email του περασμένου Ιουνίου ότι οι δαγκωματιές του σκύλου υποχρέωσαν τη Μυστική Υπηρεσία να συμβουλεύσει τους πράκτορες να «δώσουν περισσότερο χώρο» στον “Commander.

«Έπαθα σοκ όταν συνέβη το περιστατικό», έγραψε ένας άλλος πράκτορας μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον σκύλο, ενώ κρατούσε ανοικτή την πόρτα για να περάσει ο Μπάιντεν στις 2 Οκτωβρίου του 2022. Ο “Commander” σηκώθηκε στα πίσω πόδια του και τον δάγκωσε στο αριστερό χέρι. «Με έφθανε στην κυριολεξία στο ύψος. Μετά απ’ αυτό φοβόμουν μήπως βγει έξω χωρίς λουρί και απειλήσει την ασφάλεια άλλων και τη δική μου», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα: Ξέσπασμα Μπάιντεν κατά Πούτιν: Υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα και π@@ς γιος

Ένας άλλος πράκτορας τραυματίστηκε σοβαρά στις 14 Ιουνίου του 2023 όταν ο σκύλος έτρεξε προς το μέρος του και τον δάγκωσε βαθιά στο αριστερό χέρι με αποτέλεσμα να χρειαστεί ράμματα. «Οι ξεναγήσεις στην Ανατολική Πτέρυγα σταμάτησαν για κάπου 20 λεπτά λόγω του αίματος που χύθηκε στο πάτωμα στην αίθουσα Booksellers» του Λευκού Οίκου, αναφέρεται σε ένα από τα έγγραφα.

Έναν μήνα αργότερα ο σκύλος δάγκωσε άλλον πράκτορα στο σπίτι του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ και του προκάλεσε «βαθύ τραύμα», με αποτέλεσμα να αρχίσει να χάνει σημαντική ποσότητα αίματος και να χρειαστεί να κάνει έξι ράμματα.

Οι Μπάιντεν έδωσαν τον Commander σε συγγενείς τους

«Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία φροντίζουν ιδιαίτερα για την ασφάλεια των εργαζομένων στον Λευκό Οίκο και εκείνων που τους προστατεύουν καθημερινά», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Τζιλ Μπάιντεν, Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ.

«Μολονότι ο σκύλος πέρασε από πρόσθετη εκπαίδευση, του φόρεσαν λουρί, λάβαμε οδηγίες από κτηνιάτρους και ειδικούς στη συμπεριφορά ζώων, το περιβάλλον του Λευκού Οίκου αποδείχθηκε πολύ απαιτητικό για τον “Commander”. Από το φθινόπωρο ζει με άλλα μέλη της οικογένειας» συνέχισε.

Τον σκύλο είχε χαρίσει στον Μπάιντεν ο αδελφός του, Τζέιμς, τον Δεκέμβριο του 2021. Σημειώνεται πως ο  “Commander” είναι ο δεύτερος από τους σκύλους των Μπάιντεν που επέδειξαν επιθετική συμπεριφορά στον Λευκό Οίκο. Ο πρώτος τους, ένας άλλος γερμανικός ποιμενικός που ακούει στο όνομα “Major”, εστάλη για τον ίδιο λόγο στο Ντέλαγουερ.