Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε άνετα της Νίκι Χέιλι στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στο Μίσιγκαν, ενισχύοντας την θέση του ως φαβορί για το χρίσμα του κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με προβλέψεις ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επικράτησε με ποσοστό γύρω στο 67% της εσωκομματικής αντιπάλου του, Νίκι Χέιλι, μολονότι η καταμέτρηση των ψήφων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Με το αποτέλεσμα στο Μίσιγκαν φαίνεται ολοένα και πιο σίγουρη μια επανάληψη της μονομαχίας του Τραμπ με τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Ο Τραμπ προηγείται μακράν της Χέιλι στις δημοσκοπήσεις μεταξύ ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών και έχει ήδη επικρατήσει ξεκάθαρα στην Άιοβα, το Νιου Χαμσαϊρ και τη Νότια Καρολίνα της αντιπάλου του, που ως πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ εκπροσωπούσε την εξωτερική του πολιτική στη διεθνή σκηνή.

Οι Ρεπουμπλικανοί θα δώσουν το χρίσμα στον υποψήφιό τους σε συνέδριο στα μέσα Ιουλίου, οι Δημοκρατικοί στα μέσα Αυγούστου.

Η μάχη της Σούπερ Τρίτης σε 15 πολιτείες

Αλλά παρά το ξεκάθαρο προβάδισμά του 77χρονου Τραμπ η μάχη δεν έχει κριθεί οριστικά, αφού όποιoς θέλει να πάρει το χρίσμα του κόμματός του στις ΗΠΑ θα πρέπει πρώτα να επικρατήσει σε διάφορες πολιτείες και το επόμενο σημαντικό ορόσημο είναι η λεγόμενη Σούπερ Τρίτη στις 5 Μαρτίου, όταν θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών ταυτόχρονα σε 15 πολιτείες.

Η Χέιλι ξεκαθάρισε σε συνέντευξή της στο CNN ότι θα παραμείνει στην κούρσα τουλάχιστον μέχρι τη Σούπερ Τρίτη. Ο Τραμπ είχε εμφανιστεί αναστατωμένος πρόσφατα επειδή η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας δεν ήθελε να εγκαταλείψει την κούρσα του κόμματος παρά τις πενιχρές πιθανότητες επιτυχίας της, αφού όσο δεν τα παρατάει η 52χρονη Χέιλι, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί να επικεντρωθεί αποκλειστικό στον Μπάιντεν, ενώ θα πρέπει να συνεχίσει να ξοδεύει χρήματα και χρόνο στην εκστρατεία κατά της Χέιλι.