Το ρωσικό περιπολικό πλοίο Σεργκέι Κότοφ χτυπήθηκε στην Κριμαία από μη επανδρωμένα σκάφη του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, σύμφωνα με ανακοινώσεις και βίντεο που δημοσίευσε η ουκρανική πλευρά.

Πλάνα από την καταστροφή του ρωσικού περιπολικού «Σεργκέι Κότοφ» έδωσε συγκεκριμένα στη δημοσιότητα η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας. Στο βίντεο διακρίνεται η στιγμή που το drone χτυπάει το ρωσικό σκάφος, ενώ ακούγεται ουκρανικό πατριωτικό τραγούδι.

Το Σεργκέι Κότοφ φαίνεται ότι χτυπήθηκε στην Κριμαία από μη επανδρωμένα σκάφη του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού.

Το περιπολικό πλοίο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, χτυπήθηκε και καταστράφηκε σε επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας που ενορχηστρώθηκε από την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας (HUR), ανακοίνωσε η υπηρεσία στις 5 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμα: Ουκρανία: Χτύπησε με drones πλοίο του ρωσικού στόλου και σιδηροδρομικό σταθμό

Οι αναφορές για την επίθεση στο ρωσικό σκάφος ήρθαν μετά τις νυχτερινές εκρήξεις στην κατεχόμενη χερσόνησο, εν μέσω των οποίων έκλεισε η γέφυρα του Κερτς. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι 38 drones καταστράφηκαν πάνω από την Κριμαία.

Σύμφωνα με τις στρατιωτικές πληροφορίες της Ουκρανίας, το πλοίο υπέστη ζημιές στην πρύμνη του και στην αριστερή και δεξιά πλευρά του.

Το κόστος του βυθισμένου πλοίου είναι περίπου 65 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις.