Αποκαλυπτικό βίντεο για την... φάμπρικα "θαυμάτων" που είχαν στήσει μοναχοί στην Κύπρο, έρχεται στη δημοσιότητα. Το βίντεο καταγράφει τον ηγούμενο της Μονής Οσίου Αββακούμ Νεκτάριο και μοναχούς τη στιγμή που παρασκευάζουν τον μύρο στο Φτερικούδι στην Κύπρο, χρησιμοποιώντας ένα μπιτόνι γεμάτο με υγρό.

Σύμφωνα με την καταγγελία που ξεκίνησε τις αποκαλύψεις για τη εν λόγω Μονή, συχνά συνέβαιναν "θαύματα" με εικόνες να δακρύζουν και να στάζουν μύρο, οδηγώντας χιλιάδες ευκολόπιστους στο Μοναστήρι για να προσκυνήσουν και να το ενισχύσουν οικονομικά, αφήνοντας και τάματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Το βίντεο που «καίει» τον ηγούμενο της Μονής Οσίου Αββακούμ Νεκτάριο φέρνει στο φως η εφημερίδα «Πολίτης» στην Κύπρο, αποτυπώνοντας τη στιγμή της απάτης.

Όπως φαίνεται στο οπτικογραφημένο υλικό, που καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, ο ηγούμενος της μονής Νεκτάριος και ο μοναχός Αββακούμ, σε γραφειακό χώρο (προφανώς το γραφείο του ηγουμένου), προετοιμάζουν τον σταυρό, τοποθετώντας το υγρό που ετοίμασαν προηγουμένως.

Στο βίντεο, όπου καταγράφεται ο τρόπος με τον οποίοι οι μοναχοί έβαζαν τον μύρο στο σταυρό, μιλώντας για «θαύματα» και πείθοντας τους πιστούς, ακούγονται και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που είχαν μεταξύ τους. «Έλα πιάσε το μύρο και γύρε το μέχρι να κολυμπώσει».

ΜΟΝΗ ΑΒΒΑΚΟΥΜ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΥΡΟ"

Σε κάποια στιγμή ο μοναχός Αββακούμ κρατά το δοχείο με το κοκτέιλ που ετοιμάστηκε και το κουνά για να ανακατευθεί το μίγμα. Στο πλαίσιο της ετοιμασίας του σταυρού, ακούγεται ο Νεκτάριος να δίνει οδηγίες στον Αββακούμ να βάλει αρκετό «μύρο» στον σταυρό μέχρι να «κολυμπώσει».

Με το «καυτό» οπτικοακουστικό υλικό, που έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής Οσίου Αββακούμ, ουσιαστικά διαψεύδονται όσα υποστηρίζει ο ηγούμενος Νεκτάριος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», ο μοναχός υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι έβαζε οινόπνευμα στον σταυρό για να αποφευχθεί η μετάδοση ιών.