Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη για τη Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι στην Κύπρο.

Η Μονή ήρθε στην επικαιρότητα μετά την αποκάλυψη σκανδάλου με οικονομικές και σεξουαλικές προεκτάσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του το Σάββατο δεν μπόρεσε να μην αναφερθεί στο σκάνδαλο αυτό, που έχει συνταράξει τη Μεγαλόνησο.

Κληθείς να σχολιάσει το σκάνδαλο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι «είναι ένα σκάνδαλο που ταλανίζει όλη την κοινωνία», ενώ διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι όλα όσα θα πρέπει να γίνουν, θα γίνουν, ανακοινώνοντας το διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Κύπρου ανέφερε: «Από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας μπορώ να διαβεβαιώσω την κοινωνία, τον κυπριακό λαό ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν. Γίνονται ήδη. Έχουμε μάλιστα προχωρήσει και στον διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών, διότι αφήνονται κάποιοι ισχυρισμοί, οι οποίοι θα πρέπει να διερευνηθούν. Για αυτό προχωρήσαμε και στον διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών, για να ενισχύσουν το ανακριτικό έργο. Και είναι σημαντικό ότι, αφότου ολοκληρωθούν οι ανακριτικές διαδικασίες και υπάρχει θέμα, θα πρέπει την ίδια στιγμή, χωρίς να παρεμβαίνω στη δικαστική εξουσία, άμεσα να ληφθούν αποφάσεις».