Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας βιώνει μια άνευ προηγουμένου κρίση, με σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο και να θέτουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία και την ειλικρίνεια του θεσμού.

Έπειτα από φήμες και θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον, ήρθαν στο φως φωτογραφίες που δημοσίευσε το ίδιο το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, οι οποίες αποσύρθηκαν από τα πρακτορεία ως ψηφιακά επεξεργασμένες.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Η φωτογραφία που είχε υποστεί photoshop και το ανακάλυψαν τώρα - Την είχε τραβήξει η Κέιτ

Σάλο προκάλεσε η φωτοσοπαρισμένη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον με τα τρία παιδιά της, με τα μεγάλα πρακτορεία να την κρίνουν ως ανεξάρτητη. Το ίδιο συνέβη και με μια παλιότερη φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια και τα δισέγγονά της.

Και η λίστα δεν σταματάει εδώ: Το παγκόσμιο πρακτορείο φωτογραφιών Getty Images έκρινε άλλη μια επίσημη βασιλική φωτογραφία ως «ψηφιακά βελτιωμένη».

Πρόκειται για την επίσημη φωτογραφία της βάφτισης του πρίγκιπα Άρτσι, του πρωτότοκου γιου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Η φωτογραφία, τραβηγμένη από τον Κρις Άλερτον, κυκλοφόρησε μετά τη βάφτιση το 2019 και δείχνει την οικογένεια με το νεογέννητο μωρό.

Δεν είναι σαφές γιατί το Getty Images την έκρινε ως «πειραγμένη», καθώς η φωτογραφία δεν φαίνεται να έχει εμφανείς αλλοιώσεις.

Η φωτογραφία της βασιλικής οικογένειας που επίσης κρίθηκε επεξεργασμένη

baki

Η φωτογραφία -που τραβήχτηκε από τον φωτογράφο μόδας Κρις Άλερτον- κυκλοφόρησε μετά τη βάφτιση του Άρτσι, στις 6 Ιουλίου 2019, και δείχνει το 2 μηνών μωρό με τη Μέγκαν Μαρκλ, τον πρίγκιπα Χάρι, τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, την Καμίλα, τον Ουίλιαμ, την Κέιτ, τη μητέρα της Μέγκαν, Ντόρια Ράγκλαντ, και τις αδελφές της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Σάρα Μακ Κόρκοντεϊλ και Τζέιν Φέλοουζ.

Το οικογενειακό πορτρέτο τραβήχτηκε στο Πράσινο Σαλόνι, με τη βασιλική οικογένεια να περιστοιχίζει τους Σάσεξ και το νεογέννητο μωρό τους.

Τι απαντά ο φωτογράφος

Ο ίδιος ο φωτογράφος αρνήθηκε ότι επεξεργάστηκε τη φωτογραφία. «Ένα μάτσο ανοησίες. Αντίο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μετά το δημοσίευμα της «Daily Mail», ο κ. Άλερτον τόνισε πως η φωτογραφία του «δεν έχει υποστεί επεξεργασία» και ευχαρίστησε το βρετανικό Παλάτι που τον ενημέρωσε ότι το πρακτορείο Getty έχει προσθέσει «σημείωμα του συντάκτη» στην εικόνα του.

«Έχω επικοινωνήσει με τη συντακτική ομάδα του Getty για να ζητήσω διευκρινίσεις», πρόσθεσε.

Ο φωτογράφος θυμήθηκε ότι το πορτρέτο του χρειαζόταν μόνο «τον ελάχιστο συντονισμό» στον τόνο και την έκθεσή του, καθώς είχε προετοιμάσει σχολαστικά τη φωτογραφική μηχανή και τις ρυθμίσεις φωτισμού πριν φτάσουν οι γαλαζοαίματοι, και έτσι το μόνο που απέμενε ήταν να επικεντρωθεί στο να «αιχμαλωτίσει μια χαλαρή, ευχάριστη στιγμή, γρήγορα και αποτελεσματικά γι' αυτούς».