Εντείνονται οι έρευνες για την εξαφάνιση του μικρού Εμίλ από την Γαλλία, μετά και από τον εντοπισμό οστών στο σημείο που εξαφανίστηκε. Με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για την αναζήτηση ανθρώπινων λειψάνων συνεχίζονται οι προσπάθειες για περαιτέρω ευρήματα.

Την Κυριακή η αστυνομία στη Γαλλία ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν οστά που ανήκουν στον δίχρονο Εμίλ, ο οποίος αναζητούνταν σε χωριό στις Γαλλικές Άλπεις επί εννέα μήνες. Ωστόσο, τα λείψανα που εντοπίστηκαν δεν ήταν ολόκληρη η σορός του παιδιού, με αποτέλεσμα η περιοχή να ερευνάται διεξοδικά εκ νέου. Για τον σκοπό αυτό, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία τη Δευτέρα, έχουν επιστρατευθεί σκυλιά «εξειδικευμένα στην αναζήτηση ανθρώπινων λειψάνων».

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι τα λείψανα του Εμίλ είχε εντοπίσει πεζοπόρος, ο οποίος μετέφερε τα οστά και το κρανίο του παιδιού στο αστυνομικό τμήμα. Το σημείο που εντοπίστηκαν ήταν εντός του χωριού, σε ένα μονοπάτι που ενώνει δύο εκκλησίες και είχε ερευνηθεί κατά το διάστημα που το παιδί αναζητούνταν. Το γεγονός σημαίνει πως τα οστά του Εμίλ μεταφέρθηκαν εκεί και μάλιστα, σχετικά πρόσφατα, ενώ θεωρείται απίθανο να έχει γίνει αυτό από κάποιο ζώο.

xartis-verne

 

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ από την οικογένεια του παιδιού δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση ή δήλωση. Στο χωριό Βερνέ που βρίσκεται στις Γαλλικές Άλπεις σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, βρίσκονται σχεδόν 75 άντρες της αστυνομίας που έχουν αποκλείσει την περιοχή, όσο διεξάγονται οι έρευνες.