Για μία ακόμη χρονιά ο Λευκός Οίκος γιόρτασε την 25η Μαρτίου και την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας με επιφανή μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και φυσικά την παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ειδικότερα, βίντεο που προβλήθηκε στην τηλεόραση της ΕΡΤ δείχνει την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ έξω από την εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο να παίζει τον… Ικαριώτικο, ενώ λίγο πριν ξεκινήσει το τραγούδι ακούγεται κάποιος να φωνάζει «ώπα!».

Η τραγουδίστρια ενθουσιασμένη από τον ξεσηκωτικό ρυθμό αρχίζει να τραγουδά με σπασμένα ελληνικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0bxazgc2801)

Ο Τζο… Μπαϊντενόπουλος

Ο Τζο Μπάιντεν, ανοίγοντας την ομιλία του, θύμισε συγκινημένος πως όταν ήταν 29 ετών οι Ελληνοαμερικανοί με την ψήφο τους και την καθοριστική στήριξή τους τον βοήθησαν να εκλεγεί γερουσιαστής στο Ντελάγουερ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για το υψηλότερο αξίωμα του πλανήτη. «Και αυτό είναι ένας από τους λόγους που βρίσκομαι εδώ σήμερα στην κοινότητά σας», είπε ο κ. Μπάιντεν.

Διαβάστε ακόμα: Λευκός Οίκος: Ύμνοι "Μπαϊντενόπουλου" για την ελληνοαμερικανική κοινότητα και τους δεσμούς φιλίας Ελλάδας-ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν που εμφανίστηκε καταχειροκροτούμενος στην αίθουσα μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, μίλησε εκτενώς για τους ιστορικούς δεσμούς του με τη χώρα μας, επανέλαβε το παρατσούκλι «Μπαϊντενόπουλος» το οποίο –όπως είπε– είναι το δεύτερο όνομά του, ευχαρίστησε την ελληνοαμερικανική κοινότητα για τον ρόλο της και τη συνεισφορά της και τόνισε πως το πείσμα, η επιμονή, η αξιοπρέπεια και το όραμα των Ελλήνων είναι αξιοθαύμαστα. Με αναφορά στον Αριστοτέλη είπε ότι «φίλοι είναι δυο ψυχές σε ένα σώμα και αυτό είναι η Αμερική και η Ελλάδα».