Το BBC αναφέρεται στα όπλα που μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το Ισραήλ πιθανότατα χρησιμοποίησε έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύεται από αέρος για να πραγματοποιήσει τα περιορισμένα πλήγματά του στο Ιράν - πληροφορίες που το BBC δεν έχει επαληθεύσει ανεξάρτητα προς το παρόν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους από το εξωτερικό ιρανικό έδαφος εναντίον ενός ραντάρ αεράμυνας κοντά στο Ισφαχάν.

α μπορούσε να ήταν ένας νέος βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύεται από αέρος", αναφέρει ειδικός από τις ΗΠΑ για το χτύπημα του Ισραήλ

Ο Τζον Ριτζ, ειδικός σε θέματα όπλων με έδρα τις ΗΠΑ, είπε στο X, πρώην Twitter, ότι θα μπορούσε να ήταν ένας νέος βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύεται από αέρος - γνωστός ως Rocks - που κατασκευάστηκε από την ισραηλινή αμυντική εταιρεία Rafael.

Ένας Βρετανός εμπειρογνώμονας σε θέματα όπλων πίστευε επίσης ότι οι επιθέσεις αφορούσαν τη χρήση βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύεται από αέρος από το Ισραήλ για πρώτη φορά.

Βρετανός ειδικός, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε στο BBC: «Νομίζω ότι στέλνουν ένα μήνυμα στο Ιράν».

Ιρανικές πηγές ανέφεραν αρχικά ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) και υποστηρίζουν ότι αποκρούστηκε.