Τηλεφωνική σύσκεψη με τη συμμετοχή πολλών υπουργών της κυβέρνησης συγκάλεσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που διέταξε τη χώρα του να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η σύσκεψη επρόκειτο να ξεκινήσει στις 17.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Το Τελ Αβίβ αναμένεται να απορρίψει την απόφαση του Δικαστηρίου.

Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπέζαλελ Σμότριτς διεμήνυσε ότι «αυτοί που απαιτούν από το Ισραήλ να σταματήσει τον πόλεμο, απαιτούν να σταματήσει να υπάρχει». «Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε αυτό» επισήμανε.

Από πλευράς του, ο υπουργός Ασφαλείας, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ σημείωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να αγνοήσει την απόφαση της διεθνούς αρχής και να συνεχίσει την επιχείρηση.

 

Ράφα: Η Παλαιστίνη χαιρετίζει την απόφαση της Χάγης για κατάπαυση του πυρός

Η Παλαιστινιακή Αρχή χαιρέτισε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, που διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα, τονίζοντας ότι η απόφαση αντιπροσωπεύει μια διεθνή συναίνεση για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Παλαιστινιακής Αρχής, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα.

Οι δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ), της ανώτατης δικαστικής αρχής του ΟΗΕ, διέταξαν νωρίτερα το Ισραήλ να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα, τη νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας.