Ανατριχιαστικές οι πρώτες εικόνες από τα πτώματα του αεροπλάνου της AirAsia
Γυμνά κορμιά επιπλέουν στον Ωκεανό
Φρίκη προκαλούν οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.
Τουλάχιστον 40 πτώματα έχουν ήδη περισυλλεγεί από τη θάλασσα και προέρχονται από την μοιραία πτήση QZ8501 της Airasia που συνετρίβη της Κυριακή τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ιάβας και Τζακάρτας. Σοκάρουν οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με γυμνά πτώματα να επιπλέουν.
"Από τον στρατιωτικό ραδιοσταθμό έγινε γνωστό πως το πολεμικό πλοίο Μπουνγκ Τόμο περισυνέλεξε 40 πτώματα και ο αριθμός αυξάνεται. Είναι πολύ απασχολημένοι τώρα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ινδονησιακού Πολεμικού Ναυτικού.
Νωρίτερα, επιβεβαιώθηκε ότι τα συντρίμμια που έμοιαζαν με πόρτα αεροσκάφους και με τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης και εντοπίστηκαν σήμερα στη Θάλασσα της Ιάβας στην Ινδονησία, στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες, ανήκουν "στο αεροσκάφος της AirAsia".
Την ανακοίνωση έκανε ο Τζόκο Μουρτζατμόντζο, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας στο υπουργείο Μεταφορών.
Η πτήση QZ8501 της ινδονησιακής εταιρείας AirAsia, ένα Airbus A320-200, χάθηκε από τα ραντάρ του ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας το πρωί της Κυριακής στη διάρκεια κακοκαιρίας και ενώ πετούσε από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας προς τη Σιγκαπούρη.
Το αεροπλάνο δεν έχει ακόμη βρεθεί και δεν έχει αναφερθεί τίποτε για το ενδεχόμενο να υπάρχουν επιζώντες.
Φωτογραφίες από επιπλέοντα πτώματα μεταδόθηκαν από την τηλεόραση και συγγενείς των αγνοουμένων που έχουν συγκεντρωθεί σ' ένα κέντρο διαχείρισης της κρίσης στη Σουραμπάγια, ξέσπασαν σε κλάματα. Μερικοί λιποθύμησαν και χρειάσθηκε να τους προσφερθεί βοήθεια.
"Πρέπει να είστε δυνατοί", έλεγε η δήμαρχος της Σουραμπάγια Τρι Ρισμαχαρίνι καθώς παρηγορούσε συγγενείς.
"Δεν είναι δικοί μας, ανήκουν στον Θεό".
Ο επικεφαλής της AirAsia Τόνι Φερνάντες, ο οποίος βρίσκεται στην Ινδονησία αφότου το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ, είπε πως σπεύδει πίσω στη Σουραμπάγια.
"Ό,τι μπορούμε να κάνουμε στην AirAsia θα το κάνουμε", δήλωσε μέσω του Twitter.
Περίπου 30 πλοία και 21 αεροσκάφη από την Ινδονησία, την Αυστραλία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ συμμετέχουν στην έρευνα η οποία διεξάγεται σε μια περιοχή 10.000 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων.
Στο διεθνές αεροδρόμιο Σουραμπάγια της Ινδονησίας, οι συγγενείς των θυμάτων υποβάλλονται σε τεστ DNA προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των σορών των επιβαινόντων, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο " Kompas TV".