Σκηνές πανικού στη Σαρδηνία, όπου πυρκαγιά περικύκλωσε την παραλία Βιλασιμίους, αναγκάζοντας τις Αρχές να απομακρύνουν 140 λουόμενους με ταχύπλοα. Οι ισχυροί άνεμοι και η ταχύτητα της φωτιάς κατέστρεψαν οχήματα, ενώ αεροσκάφη Canadair δίνουν μάχη για την κατάσβεση.

Για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης έχουν κινητοποιηθεί δυο ομάδες πυροσβεστών, όπως και αεροσκάφη τύπου Canadair, ενώ σύμφωνα με τις αρμόδιες, ιταλικές αρχές, περίπου 140 λουόμενοι απομακρύνθηκαν με ταχύπλοα και φουσκωτά του λιμενικού, της ιταλικής ακτοφυλακής και της οικονομικής αστυνομίας από την παραλία Βιλασιμίους.

Η φωτιά επεκτάθηκε μέσα σε λίγα λεπτά και δεν επέτρεψε στους τουρίστες να απομακρυνθούν με τα αυτοκίνητά τους, πολλά από τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις φλόγες. Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης συνεχίζονται, με την βοήθεια δυο αεροσκαφών Canadair και έως τώρα δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες.