Μακελειό στις ΗΠΑ: Σκηνές χάους και τρόμου από την ένοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο Μπράουν (Βίντεο)
Συγκλονιστικές μαρτυρίες των φοιτητών
Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ, όπου δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και εννέα ακόμη τραυματίστηκαν
Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μπράουν στις ΗΠΑ, μετά την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του το απόγευμα του Σαββάτου (13/12). Ειδικότερα, φοιτητές εγκλωβίστηκαν σε χώρους της πανεπιστημιούπολης, στην προσπάθειά τους να σωθούν, ενώ δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και εννέα ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά.
Διαβάστε: Μακελειό στις ΗΠΑ: Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες από επίθεση ενόπλου στο Πανεπιστήμιο Μπράουν - Βίντεο ντοκουμέντο με τον ύποπτο
Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε η New York Post καταγράφονται τουλάχιστον επτά ισχυροί κρότοι, ενώ περισσότεροι από δώδεκα φοιτητές, πανικόβλητοι, παραμένουν κουλουριασμένοι στο πάτωμα της βιβλιοθήκης.
Μακελειό στις ΗΠΑ: "Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε"
Παραμένει άγνωστο το τι προκάλεσε τους θορύβους που ακούγονται στο βίντεο, ωστόσο μετά τον τελευταίο κρότο δεκάδες αστυνομικοί κρατώντας όπλα, εισέβαλαν στη βιβλιοθήκη και διέταξαν τους φοιτητές να σηκώσουν τα χέρια τους. «Προφανώς συμβαίνει κάτι, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε, απλώς ακούστε τις εντολές μας και θα σας βγάλουμε από εδώ τώρα», ακούγεται να λέει ένας από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, ο ίδιος αξιωματικός ζήτησε από τους φοιτητές να πάρουν γρήγορα τα προσωπικά τους αντικείμενα πριν τους συνοδεύσουν εκτός του κτιρίου. Στο τέλος του βίντεο, οι φοιτητές φαίνονται να τρέχουν πανικόβλητοι για να αρπάξουν τις τσάντες τους πριν απομακρυνθούν από τον χώρο.
Επίθεση στο Πανεπιστήμιο Μπράουν: "Βούτηξαν πίσω από την έδρα του καθηγητή για να αποφύγουν τις σφαίρες"
Την ίδια ώρα, φοιτητές του Πανεπιστήμιου Μπράουν περιέγραφαν όσα έζησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, με συμφοιτητές τους να κρύβονται κάτω από τα θρανία για να σωθούν, καθώς ένας ένοπλος σκόρπιζε τον τρόμο στο campus το απόγευμα του Σαββάτου. Ειδικότερα, η φοιτήτρια Μαρτίνα Καπς δήλωσε ότι άκουσε «δυνατούς κρότους» την ώρα που έφευγε από τις τελικές εξετάσεις στο κτίριο μηχανικής Barus & Holley για το μάθημα «Αρχές Οικονομικής». «Υπήρχαν ακόμη άνθρωποι μέσα στην αίθουσα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «από όσα άκουσα, πολλοί από αυτούς βούτηξαν πίσω από την έδρα του καθηγητή και κρύφτηκαν εκεί για να αποφύγουν τις σφαίρες». Ο φοιτητής Τσιάνγκχενγκ Τσιέν, που βρισκόταν περίπου ένα τετράγωνο μακριά από το σημείο των πυροβολισμών, ανέφερε ότι ενημερώθηκε πως πολλοί άνθρωποι στο εργαστήριο μηχανικής κρύφτηκαν κάτω από γραφεία και έσβησαν τα φώτα, αφού έλαβαν ειδοποίηση για την επίθεση.
Ένας άλλος φοιτητής του πανεπιστημίου βρισκόταν στις σκάλες του Κέντρου Έρευνας Μηχανικής όταν επικράτησε χάος και οι φοιτητές άρχισαν να ακούν εκκωφαντικούς πυροβολισμούς. «Υπήρξε σύγχυση και μετά ο κόσμος άρχισε να τρέχει», είπε. «Έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα προς την άλλη πλευρά του δρόμου, προς την οδό Θέιερ, και μετά βρήκα μια φοιτήτρια και μπήκαμε στο διαμέρισμά της».
Μια φοιτήτρια από τη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι έτρεξε για να βρει καταφύγιο μέσα σε μια καφετέρια και παρέμεινε εκεί για περίπου τρεις ώρες, στέλνοντας απεγνωσμένα μηνύματα σε φίλους της, αφού κατάφερε να βγει από τη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου. «Όλοι είναι όπως κι εγώ, σε κατάσταση σοκ και τρομοκρατημένοι που συνέβη κάτι τέτοιο», δήλωσε.
Cops rescue petrified Brown students hiding from shooter in university library: video
— Jacob Lehmann (@jacoblehmannX) December 14, 2025
Source - @newyorkpost pic.twitter.com/wMP0jCoHsK
En