Με μια εμφανή μελανιάστην αριστερή παλάμη του εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την παρουσίαση, που έκανε στο Νταβόςγια το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα, με τους δημοσιογράφους να την παρατηρούν και να ρωτούν σχετικώς κατά την επιστροφή του με το Air Force One στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ένας εξ αυτών ρώτησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ: «Είδαμε το μώλωπα στο χέρι σας. Είστε καλά;», με τον Ντόναλντ Τραμπ που ετοιμαζόταν να αποχωρήσει μετά από δηλώσεις που είχε κάνει, να επιστρέφει και να απαντά «είμαι πολύ καλά. Χτύπησα, το έκοψα στο τραπέζι».
Τραμπ: Ξανά με μελανιά στο χέρι στο Νταβός, τι είπε στους δημοσιογράφους
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος σε μια προηγούμενη δήλωσή του ότι παίρνει τέσσερις φορές τη συνιστώμενη δόση ασπιρίνης ως μέτρο πρόληψης θρόμβων στο αίμα είπε: «Το χτύπησα. Θα έλεγα, πάρτε ασπιρίνη αν σας αρέσει η καρδιά σας, αλλά μην πάρετε ασπιρίνη αν δεν θέλετε να έχετε λίγες μελανιές» και συνέχισε λέγοντας για την ασπιρίνη «ξέρετε, αν πάρετε τη μεγάλη, εγώ παίρνω τη μεγάλη ασπιρίνη»
“Reporter points to the bruise. Trump turns it into a medical TED Talk. ‘Clipped it on the table. Little cream. Big aspirin. Doctors said stop. I said no chances.’ Only Trump can explain a bruise, flex his health, and debate aspirin side effects in one answer. pic.twitter.com/t4JyKR5Gbw
Καταλήγοντας ο Τραμπ είπε: «Όταν παίρνεις τη μεγάλη ασπιρίνη, σου λένε ότι θα έχεις μώλωπες. Ο γιατρός μου είπε: "Δεν χρειάζεται να την παίρνετε, κύριε, είστε πολύ υγιής". Εγώ απάντησα "δεν παίρνω κανένα ρίσκο". Λοιπόν, αυτή είναι μια από τις παρενέργειες της ασπιρίνης» .
Ερωτηθείς νωρίτερα για τη μελανιά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, είπε παρουσιάζοντας την ίδια εκδοχή, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «χτύπησε το χέρι του στη γωνία του τραπεζιού υπογραφής, προκαλώντας μώλωπες».
Πριν 11 μήνες παρόμοια μελανιά
Η τελευταία εξήγηση Τραμπ για αυτό που πολλοί έχουν υποθέσει ότι είναι ένα σημάδι ότι λαμβάνει ενδοφλέβια δόσεις φαρμάκων, όπως σημειώνει ο Guardian, έρχεται μετά από 11 μήνες που κάλυπτε μια παρόμοια μελανιά στο δεξί του χέρι, με μακιγιάζ ή κρατώντας το αριστερό του χέρι πάνω από το δεξί σε δημόσιες εκδηλώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η αρχική εξήγηση του Λευκού Οίκου για τον επίμονο μώλωπα στο δεξί χέρι του Τραμπ ήταν ότι προήλθε, εν μέρει, από το χειραψία και από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να πάρει πολύ υψηλότερη δόση ασπιρίνης από την συνιστώμενη. Όπως προσθέτει η βρετανική εφημερίδα: «Ο μώλωπας στο αριστερό του χέρι φαίνεται να αποκλείει το χειραψία ως αιτία».