«Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί μια λύση, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι και η ελληνική κυβέρνηση από την δική της πλευρά εργάζεται σκληρά για μια τέτοια λύση».

Τα παραπάνω ανέφερε την Τετάρτη ο Διευθυντής της γερμανικής Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ, ενώ σε δηλώσεις του μετά την ενημέρωση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και πιστωτών, τόνισε ακόμη ότι οι επόμενες ενέργειες θα αποφασιστούν μετά την συνεδρίαση του Eurogroup της Πέμπτης.

Δηλώσεις έκανε, όμως, μετά την ίδια συνεδρίαση και ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Έκχαρτ Ρέμπεργκ.

Ο κ. Ρέμπεργκ τόνισε ότι μπορεί κανείς μόνο να ελπίζει ότι το Eurogroup θα καταλήξει σε αποτέλεσμα, ενώ επισήμανε ότι το εάν θα γίνει μια έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το θέμα της Ελλάδας, θα αποφασιστεί μετά το Eurogroup. Κάλεσε δε την ελληνική κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος της ευθύνης της έναντι του λαού της.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Γιοχάνες Καρς, σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει στην ελληνική πλευρά ένας αξιόπιστος εταίρος στην προσπάθεια να κρατηθεί επιτυχώς η χώρα στην Ευρωζώνη. 

«Αυτόν τον εταίρο δεν τον βλέπουμε αυτή την στιγμή», δήλωσε και τόνισε ότι το θέμα είναι και οι μακροπρόθεσμες λύσεις. 
Μάλιστα, αναφερόμενος στον Αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετέφερε δήλωσή του ότι η Γερμανία θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, «αλλά δεν θέλουμε να μας κοροϊδεύουν».

Τέλος, η εκπρόσωπος της Αριστεράς (Die Linke) Γκεζίνε Λετς άσκησε κριτική, λέγοντας ότι η Γερμανία προσπαθεί να χορηγήσει στην Ελλάδα ένα φάρμακο το οποίο η ίδια στην κρίση του 2008 δεν θα είχε ποτέ αποδεχθεί. 

"Το θέμα είναι η προώθηση της οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ από τους Πράσινους, ο Σβεν Κρίστιαν Κίντλερ χαρακτήρισε τις πληροφορίες που έδωσε ο κ. Αλτμάιερ στην Επιτροπή «πολύ περιορισμένες» και κατηγόρησε την γερμανική κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από τους Θεσμούς των δανειστών.