Μπάρακ για S-400 και F35: Δεν μιλάω για τα ελληνοτουρκικά - Θα μου απαγορεύσουν να ξαναπάω στη Μύκονο (Βίντεο)
Απάντηση με χιούμορ
Ο Τομ Μπάρακ επέλεξε να μην μιλήσει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, απαντώντας με χιουμοριστική διάθεση
Για τις προσπάθειες της Τουρκίας να ξεμπλοκάρει το θέμα των F35, το οποίο έχει να κάνει με το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 που κατέχει η Άγκυρα, μίλησε στη διάρκεια του Φόρουμ της Αττάλειας, ο Αμερικανός πρεσβευτής, Τομ Μπάρακ. Ο διπλωμάτης συνέδεσε τα θέματα Τουρκίας και Ελλάδας, η οποία «διαθέτει S-300 και F-35», όπως είπε, ενώ επέλεξε να μην μιλήσει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, φοβούμενος πως αν το πράξει... «θα μου απαγορεύσουν να ξαναπάω στη Μύκονο».
Διαβάστε: Τομ Μπαράκ για Τουρκία: "Μέχρι να φτάσεις στην προμήθεια του F-35, έχεις το F-45" - Το "μπλόκο" των S-400 και η "καταπληκτική" συνάντηση Τραμπ με Ερντογάν (Βίντεο)
Μπάρακ για S-400: "Πιστεύω ότι το ζήτημα με τα S-400 θα επιλυθεί σύντομα"
«Πιστεύω ότι το ζήτημα με τα S-400 θα επιλυθεί σύντομα. Από τη σκοπιά του αφεντικού μου, η ένταξη στο πρόγραμμα F-35 δεν αποτελεί πρόβλημα. Η Ελλάδα διαθέτει S-300 και F-35. Όσο για το ζήτημα Ελλάδας-Τουρκίας, πρόκειται για ένα ακόμη ιστορικό ζήτημα στο οποίο δεν θα προσπαθήσω καν να αναφερθώ, γιατί θα μου απαγορεύσουν να ξαναπάω στη Μύκονο!» είπε με χιούμορ ο ίδιος.
Ο Μπάρακ είχε μιλήσει και τον Δεκέμβριο του 2025 για την πιθανότητα που θέλει την Τουρκία να απομακρύνει τα S-400 που κατέχει, λέγοντας πως «πεποίθησή μου, είπε, είναι ότι αυτά τα ζητήματα θα επιλυθούν τους επόμενους 4-6 μήνες».
Tom Barrack, US Ambassador to Turkey:
— Mintel World (@mintelworld) April 17, 2026
"I think you're going to see the S-400 solution solved soon. From my boss's point of view, acceptance into an F-35 program is fine. Greece has S-300s and F-35s. So the Greece-Turkey issue is another historic issue I won't even attempt to get… pic.twitter.com/i31cgKyFTE
En