Άλλη μία ανησυχητική είδηση που αφορά τη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας βγήκε στη δημοσιότητα, καθώς σε μεταμόσχευση νεφρού υποβλήθηκε ο σαμάνος σύζυγος της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζ. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στην καταδίκη του Μάριους Μποργκ, τη μεταμόσχευση πνεύμονα της πριγκίπισσας Μέτε Μάριτ και τη νοσηλεία του βασιλιά Χάραλντ.

Διαβάστε: Βασιλιάς Χάραλντ: Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του - Στο νοσοκομείο με μαύρα η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας

Νορβηγία: "Ο Ντούρεκ Βέρετ υποβλήθηκε με επιτυχία σε μεταμόσχευση νεφρού"

Ο σύζυγος της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζ, σαμάνος Ντούρρκ Βέρετ, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, όπως επιβεβαιώθηκε επισήμως. «Ο Ντούρεκ Βέρετ υποβλήθηκε με επιτυχία σε μεταμόσχευση νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όσλο» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ζευγαριού.

Παράλληλα, ο σαμάνος ευχαρίστησε όσους του συμπαραστάθηκαν. «Έχω νοσηλευτεί σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά ποτέ δεν έχω βιώσει τη ζεστασιά, τη φροντίδα και την ανθρωπιά που συνάντησα στο νοσηλευτικό προσωπικό της Νορβηγίας γενικότερα και στο Νοσοκομείο του Ντράμεν ειδικότερα. Ο τρόπος με τον οποίο με φρόντισαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, τόσο ως ασθενή όσο και ως άνθρωπο, με συγκίνησε βαθιά. Ήταν οι μικροί μου άγγελοι σε μια πολύ δύσκολη στιγμή», δήλωσε, σύμφωνα με το Billedbladet.

Και η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ έκανε δηλώσεις μετά την επέμβαση. «Πάνω απ’ όλα, νιώθουμε τεράστια ευγνωμοσύνη απέναντι στην προθυμία κάποιου να γίνει δωρητής. Είναι δύσκολο να εκφράσουμε με λόγια τι σημαίνει ένα τέτοιο δώρο. Ο νέος νεφρός έδωσε στον Ντουρέκ μια δεύτερη ευκαιρία και δεν θα το θεωρήσουμε ποτέ κάτι δεδομένο» τόνισε η ίδια.

Βασιλιάς Χάραλντ: Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του

Υπενθυμίζεται πως, την ίδια ώρα, ο βασιλιάς Χάραλντ της Νορβηγίας παραμένει νοσηλευόμενος στο Rikshospitalet του Όσλο, καθώς τα Ανάκτορα ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι «πολύ σοβαρή». Μετά τη νέα ανακοίνωση, η βασίλισσα Σόνια, ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Χάακον, η πριγκίπισσα Μέττε-Μάριτ, τα παιδιά τους και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έφτασαν στο νοσοκομείο, προκειμένου να βρίσκονται στο πλευρό του 89χρονου μονάρχη. Μάλιστα, ο πρίγκιπας Χάακον και η Μέττε-Μάριτ φωτογραφήθηκαν κατά την είσοδό τους στο νοσοκομείο, φορώντας μαύρα, σε μια εικόνα που αποτυπώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.