Σενάρια συνωμοσίας γύρω από την "πτώση" του Facebook
<p>Για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα τέθηκε εκτός λειτουργίας - Εκατομμύρια ευρώ χάνει ο κάθε ώρα ο Ζούκερμπεργκ</p>
Λίγα λεπτά μετά τις δέκα το βράδυ το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατέβασε «ρολά» για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.
Μάλιστα, οι χρήστες αδυνατούσαν να συνδεθούν για περίπου 40 λεπτά και, όπως είναι φυσικό, προκλήθηκε πανικός παγκοσμίως ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατέφυγαν στο Twitter για να πουν τον πόνο τους και να κάνουν πλάκα με τα προβλήματα του Facebook.
Το μήνυμα που εμφανιζόταν στην οθόνη κάθε φορά που προσπαθούσαν να μπουν στο facebook, ήταν το εξής: «Συγγνώμη, κάτι πήγε λάθος. Εργαζόμαστε πάνω στο πρόβλημα και θα το διορθώσουμε το συντομότερο δυνατό».
Πάντως, μπορεί οι πιο ψύχραιμοι κάνουν λόγο για κάποια προσπάθεια γενικής ανασυγκρότησης του πιο δημοφιλούς social media ,αλλά τα σενάρια σε διεθνές επίπεδο δίνουν και παίρνουν με τις θεωρίες συνωμοσίας για τις προθέσεις του Ζάκερμπεργκ να ξεπερνούν και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Πολλοί είναι εκείνοι που συνδέουν το γεγονός με την απόφαση της υιοθέτησης της επιλογής dislike, και όσα προβλήματα μπορεί αυτό να δημιουργεί όχι μόνο στον κώδικα του προγράμματος αλλά και στα ταμεία της εταιρίας.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί την περασμένη Πέμπτη. Kαι τότε το Facebook είχε παραδεχθεί ότι τα τεχνικά προβλήματα προκλήθηκαν κατά λάθος από τους ίδιους τους μηχανικούς του, καθώς προσπαθούσαν να επιλύσουν κάποια ζητήματα. Πιθανώς κάτι τέτοιο συνέβη και χθες - αν και αυτό μάλλον δεν παρηγορεί τους πολυπληθείς χρήστες του και τους μετόχους του.
Το Facebook έχει πλέον 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες και συνεχίζει να επεκτείνεται.
Μαζί με το Facebook έπεσε γύρω στο 4% και η μετοχή του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς ανησυχίες άρχισαν να ζώνουν τους επενδυτές μετά τα απανωτά προβλήματα.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε ώρα που το Facebook βρίσκεται εκτός λειτουργίας, η εταιρεία χάνει εκατομμύρια.