Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε από την Ελλάδα και την Ευρωπαίκή Ενωση "να προστατέψουν τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες", ενώ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, τονίζοντας πως  "η Ευρώπη είναι η κύρια δύναμη η οποία μπορεί να φέρει την ένωση της Κύπρου".
Συνεχίζοντας, ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε τη στήριξη της Επιτροπής στους αγρότες, την ψηφιακή αγορά και τις επενδύσεις και ανακοίνωσε τον διπλασιασμό της χρονικής περιόδου που θα διαρκέσει το επενδυτικό πρόγραμμα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο Ιντερνετ, τονίζοντας: "Προτείνουμε ένα νομικό πλαίσιο για επενδύσεις στις συνδέσεις Ιντερνετ υψηλής ταχύτητα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει σύνδεση 5G σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2025''.
Ο λαϊκισμός δεν επιλύει προβλήματα, δημιουργεί προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την έναρξη της ομιλίας για την κατάσταση της Ενωσης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έστειλε μήνυμα για την νεότερη γενιά, λέγοντας πως δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό, "η γενιά Υ να είναι η πρώτη γενιά που θα είναι φτωχότερη από τους γονείς της".

«Οφείλουμε να επιδείξουμε ευρηματική ευελιξία στην εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να μην πλήξουμε την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής. Ωστόσο, αναγνώρισε πως "η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή στην Ευρώπη", προσθέτοντας ότι "και το χρέος συνεχίζει να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο".
«Σεβόμαστε την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και τη σεβόμαστε...Η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν απειλείται από το Brexit» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: Το Brexit πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ να λάβουν μορφή.«Δεν μπορεί να υπάρχει "α λα καρτ" πρόσβαση στην ενιαία αγορά».