Μία ημέρα έχει μείνει πλέον για να μάθουμε ποια θα είναι τα δύο πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την πρωθυπουργία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τερέζα Μέι, Άντρεα Λίντσομ και Μάικλ Γκόουβ θα τεθούν στην κρίση των βουλευτών των Tories αύριο και στη Μεγάλη Βρετανία κυκλοφορεί ένα σενάριο συνωμοσίας σχετικά με το δεύτερο πρόσωπο που θα φτάσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό μερίδα των βουλευτών που πρόσκεινται στην Τερέζα Μέι θα αλλάξουν την ψήφο τους, υποστηρίζοντας τον Μάικλ Γκόουβ, με στόχο να είναι εκείνος ο δεύτερος διεκδικητής της πρωθυπουργίας, προσπερνώντας την Άντρεα Λίντσομ, την οποία φαίνεται ότι δεν θέλουν για αντίπαλο στο στρατόπεδο της Μέι. Ο λόγος είναι διπλός. Από τη μία θεωρούν τον Γκόουβ εύκολο αντίπαλο βασιζόμενοι στις μετρήσεις που τον δείχνουν τελευταίο σε όλες τα σενάρια. Από την άλλη η Άντρεα Λίντσομ φαντάζει δυσκολότερος αντίπαλος με τα αίτια της δυσκολίας αυτής να ακούν στο όνομα Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρώην δήμαρχος Λονδίνου έχει δηλώσει ανοιχτά ότι στηρίζει τη Λίντσομ και παρά την πενιχρή απήχηση που έχει στις τάξεις των βουλευτών, λαμβάνει μεγάλης αποδοχής στη βάση του κόμματος η οποία έχει τον τελευταίοι λόγο. Παράλληλα μία πιθανή αναμέτρηση Μέι-Γκόουβ θα βγάλει εκτός τον Μπόρις Τζόνσον αφού αφενός δεν μπορεί να στηρίξει την Τερέζα Μέι και αφετέρου δεν πρόκειται να εκδηλωθεί υπέρ του Γκόουβ, τον οποίο θεωρεί προδότη.

Παρόλο που από το στρατόπεδο της Τερέζα Μέι έχει διαψευστεί το σενάριο υπόγειας στήριξης του Γκόουβ η οσμή της συνωμοσίας παραμένει έντονη στους δρόμους γύρω από τον Τάμεση.